Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Bites ražoja darvu, nevis medu

Kad, nevis vai SK Babīte/Dinamo tiks izslēgta no Latvijas čempionāta futbolā – tāds bija jautājums pašmāju kājbumbas cienītājiem pirms šīgada SynotTip virslīgas sezonas. Tas notika pagājušajā nedēļā, kad Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK), savācot kopā vairāku mēnešu gaitā iegūtus pierādījumus, oficiāli diskvalificēja aizdomīgo komandu.

Babītes komandas īpašnieki gan var plātīt rokas un teikt, ka nekā nezina par aizdomīgajām koeficientu svārstībām, bet zīmīgs ir fakts, ka tas tieši ar viņu komandu noticis sešas reizes īsā laika periodā, bet ar citām virslīgas komandām – ne reizi. Aizdomīgo spēļu sarakstā iekļuva virslīgas jaunpienācēju pirmssezonas pārbaudes spēle ar FK Sūduva, virslīgas mači ar FK Ventspili (0:4), FK Metta/Latvija Universitāte (1:2), RFS (1:2), kā arī pārbaudes mači ar Ruzomberok un RFS.

Te der pieminēt, ka līdz šim aizdomīgas un neloģiskas koeficientu svārstības uz spēles iznākumu totalizatoru kantoros tika uztvertas tikai kā brīdinājums, nevis pierādījumi, bet pagājušajā gadā uz līdzīga pamata UEFA no dalības eirokausos diskvalificēja Albānijas čempionvienību Skenderbeu, turklāt albāņu kluba apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS) noraidīja, radot precedentu, pēc kura neloģiskas likmju svārstības totalizatoru kantoros uzskatāmas par pierādījumiem. Papildus tam LFF sadarbībā ar Sportradar vairāku mēnešu gaitā veica pārrunas ar Babīte/Dinamo spēlētājiem, treneriem, pārstāvjiem, un arī šajās sarunās esot iegūts spēcīgu, nepārprotamu pierādījumu kopums par komandas līdzdalību negodīgi ietekmētās spēlēs.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi