Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dāvana sev dzimšanas dienā

Jubilāra Veslija Natas rezultatīvais sitiens nodrošināja Riga FC uzvaru galotnē sarežģītā spēlē pret ambiciozo Latvijas virslīgas jaunpienācēju FK Auda, kas vien dažas dienas iepriekš atņēma pirmos punktus līdervienībai FK Liepāja. Septītā kārta otrdien turpināsies ar pagājušās sezonas divu spēcīgāko komandu RFS un Valmiera FC divcīņu.

Pirms "draudzīgo" Riga FC un Auda spēles futbola sabiedrībā virmoja bažas par tās korektumu, jo sezonu labi iesākušie ķekavieši, atgriežoties virslīgā, cieši sadarbojušies ar trīskārtējiem valsts čempioniem. Redzamākā šī sadarbības daļa ir virkne abu klubu starpā izīrētu spēlētāju, kuri savstarpējā spēlē nevarēja piedalīties. Starp viņiem bija arī divi vadošie FK Auda vārtsargi Fabriss Ondoa un Frenks Orols, tāpēc vārtos nācās stāties komandas nominālajam trešajam numuram Nikam Aleksandrovam. Starp citu, arī Riga kluba sistēmas audzēknim, kurš gan uz Ķekavu pārcēlās pirms diviem gadiem. 

Rīdzinieki aktīvi jau no pirmajām minūtēm metās pārbaudīt virslīgas debitanta meistarību vārtos, taču 19 gadus vecais Alekandrovs sekmīgi tika galā ar sitienu krusu. Ja arī kāds gaidīja vieglu pastaigu Riga FC izpildījumā, tad viņam nācās vilties, jo atbildi parādā nepalika arī Auda futbolisti. Tieši viņiem bija labākā izdevība spēles pirmajā puslaikā, kad Tomislavs Štrkaļs apspēlēja divus aizsargus un spēcīgi trāpīja pa vārtu pārliktni. Valstsvienības vārtsarga Roberta Ozola sargāto vārtu konstrukcijas izturība tika pārbaudīta vēlreiz, kad pēc stūra sitiena bumba trāpīja pa stabu. Labas iespējas gūt vārtus bija arī citiem Auda futbolistiem Daniilam Ulimbaševam un Braisam Tutū, taču vienīgais, kurš savu iespēju realizēja, bija rīdzinieku brazīlietis Veslijs Nata. Viņš aizvadīja tikai otro spēli šosezon, taču savu 27. dzimšanas dienu atzīmēja ar izšķirošo vārtu guvumu. "Neesam pirmā lielā komanda, kurai bija grūtības pret Auda. Viņi spēlē ar mums ļoti neparocīgu 3-5-2, pret kādu ir grūti izdarīt spiedienu. Viņiem bija iespējas, mums bija, tāpēc esmu priecīgs, ka guvām vārtus un uzvarējām," gandarīts par izcīnītiem trīs punktiem bija Riga FC galvenais treneris Torstens Finks.

Turnīra tabulā Riga FC panācis FK Liepāja, kam gan ir spēle rezervē. Kurzemnieki iepriekšējā kārtā tieši pret FK Auda zaudēja pirmos punktus sezonā, kad biezā miglā Mārtiņam Ķiguram otrā puslaika vidū izdevās izlīdzināt rezultātu (1:1). Vēl vienu triecienu liepājnieki saņēmuši ārpus laukuma, jo komandas kapteinis brazīlietis Dodo, pēc portāla Sportacentrs.com rīcībā esošas informācijas, aprīļa sākumā aizturēts par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Viens no pagājušās sezonas rezultatīvākajiem spēlētājiem nav piedalījies pēdējās divās FK Liepāja spēlēs.

Centrālajā septītās kārtas spēlē pašreizējais virslīgas čempions RFS otrdien pulksten 19 uzņems pērno vicečempionu Valmiera FC. Abas komandas sezonas sākumā jau izsijājušas vērtīgus punktus, tādēļ uzvara savstarpējā spēlē būs vēl jo svarīgāka, lai neļautu attālināties līdervienībām. 

Citā spēlē savstarpējā cīņā pirmo uzvaru šosezon lūkos gūt Metta un Spartaks komandas. Iepriekšējā kārtā abas palika "sausā" – mettieši cieta sakāvi 0:4 pret Riga FC, bet spartakieši ar 0:2 piekāpās Daugavpilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi