Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izbauda atgriešanos Eiropā

Ņūkāslā Čempionu līgu uzņem ar Parīzes favorītu sakaušanu.

Divdesmit gadu ilgas gaidīšanas vērta uzvara – tā Ņūkāslā futbola līdzjutēji nosvinēja UEFA Čempionu līgā gūto 4:1 panākumu pār Francijas grandu Saint-Germain. "Es sapņoju! Joprojām gaidu, kad kāds mani pamodinās," elektriskā atmosfērā emocijas neslēpa šajā pilsētā dzimušais un augušais uzvaras vārtu guvējs Dens Bērns.

Ņūkāslas United Čempionu līgā piedalās pirmo reizi kopš 2003. gada. Futbola tradīcijām bagātā britu komanda nokļuva tā saucamajā "nāves grupā" kopā ar Francijas, Itālijas un Vācijas vadošajām komandām, taču pēc divām kārtām tieši Edija Hova vadītā vienība izvirzījusies tās galvgalī. Pārpildītā St. James Park stadionā melni baltās formās tērptie futbolisti izvirzījās vadībā 17. minūtē un kopš tās dominēja laukumā. "Mēs komandā zinājām, ka šis vakars būs īpašs, taču man un Bērnijam (Denam Bērnam – aut.) gūt vārtus – tas ir nereāli. Domāju, šeit ir tikai pāris tādu, kuri pirms trim gadiem varēja iedomāties, ka mēs abi šeit būsim. Esmu lepns būt no Ņūkāslas," Šīns Longstafs izcēla to, ka divus no vārtiem vēsturiskajā spēlē guva vietējie futbolisti, kuri dzimuši un auguši starp desmitiem tūkstošu Ņūkāslas futbola līdzjutēju. Longstafs neslēpa, ka pēc panākuma sajūtās aizlidojis tālāk par mēnesi, taču viņam ar komandu pēc iespējas ātrāk derētu atgriezties uz zemes, jo spēcīgajā grupā izšķirošās spēles vēl tikai priekšā – United nākamajās divās kārtās eksaminēs bundeslīgas vicečempions Dortmundes Borussia.

Pie otrā panākuma Čempionu līgas grupu turnīrā tika pašreizējais trofejas īpašnieks Mančestras City, kas otrā puslaika pēdējās desmit minūtēs guva divus vārtus 3:1 uzvarā Leipcigā. Uzvaras vārtu guvējam Hulianam Alvaresam tie bija jau trešie šosezon, un argentīnietis turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā panāca citu mančestrieti – principiālā konkurenta United futbolistu Rasmusu Heilundu. Otro uzvaru izcīnīja arī Barcelona, kam pietika ar Ferana Toresa gūtajiem vārtiem, lai no izbraukuma pārvestu mājup panākumu pret Porto (1:0).

Trešās kārtas spēles paredzētas 24. un 25. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi