Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Piekāpjas līderu cīņā

Latvietes Maltā iesit pirmās, taču vadību grupā nenosargā.

Astoņas minūtes kārotajā pozīcijā grupas līderu godā pabija Latvijas sieviešu futbola valstsvienība, kas UEFA Nāciju līgas C divīzijas izšķirošajā spēlē Takali nenosargāja vadību un ar 1:2 piekāpās Maltai cīņā par tikšanu divīziju augstāk. Romāna Kvačova vadītajai komandai kā vienai no labākajām otro vietu ieguvējām šo mērķi vēl būs iespēja sasniegt pārspēlēs nākamā gada februārī.

Grupas līderu divcīņā latvietēm tikai uzvara Maltā būtu ļāvusi apsteigt konkurentes, pret kurām cikla sākumā Jūrmalā tika piedzīvots zaudējums ar 0:1. Pretinieces arī Nāciju līgas turpinājumā spēlēja teicami, neielaižot nevienus vārtus un vienīgo klupienu piedzīvojot pirms pāris dienām Moldovā (0:0). Nervozā spēlē mājiniecēm piederēja neliels pārsvars, taču pirmos vārtus otrā puslaika sākumā guva Latvijas komanda. Pēc stūra sitiena savā soda laukumā ar roku nospēlēja aizsardze Stefānija Farudža, bet "pendeli" pārliecinoši realizēja Karlīna Miksone. Viņa ar sešiem vārtu guvumiem ir otra rezultatīvākā C divīzijas futboliste aiz Maltas futbolistes Heilijas Bugejas.

Pārsvaru nosargāt izdevās vien astoņas minūtes, jo drīz pēc centrējuma Keilija Vilisa izlīdzināja rezultātu, bet otrā puslaika vidū Marija Farudža izvirzīja vadībā laukuma saimnieces. Latvijas komandai izdevās izveidot ofensīvu spēles beigās, taču pretinieču blīvo aizsardzību vēlreiz uzlauzt neizdevās.

Sieviešu konkurencē UEFA Nāciju līga tika izspēlēta pirmo reizi. Latvijas futbolistes zemākajā no trīs divīzijām savā grupā divreiz ar 4:0 sagrāva Andoru un izcīnīja četrus punktus pret Moldovu (5:0 Jelgavā, 3:3 Kišiņevā, divus vārtus iesitot kompensācijas laikā). Komanda sasniedza labāko rezultātu starp piecu grupu otro vietu ieguvējām, lai nākamā gada sākumā pārspēlēs sacenstos ar kādu no B divīzijas komandām – visticamāk, Slovēniju, Horvātiju vai Ungāriju. Pārspēlēs piedalīsies arī Melnkalne un Bulgārija, bet aiz robežas palika Igaunijas un Lietuvas futbolistes. Pārspēļu izloze paredzēta pirmdien, bet spēles – Latvijas futbolam ārkārtīgi neierastā laikā februārī.

Turnīra kopvērtējumā Latvijas futbolistes tika klasificētas sestajā vietā C divīzijā un 38. vietā Nāciju līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi