Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Starkovs: Tādās spēlēs kā Angolā futbolistiem jāmācās uzvarēt

Jaunnedēļ gaidāmo pārbaudes spēli izbraukumā ar Angolu Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs uzskata par ļoti noderīgu, jo jaunajiem izlases futbolistiem tādās cīņās jāmācās uzvarēt.

Vienkārši piedaloties izlases darbā, jaunajiem futbolistiem pieredzes gūšana ir ļoti nosacīta, jo, tikai mācoties uzvarēt, iespējams panākt meistarības uzlabojumu, sestdien žurnālistiem stāstīja Starkovs. Viņš uzsvēra, ka Angolas izlasē ir ļoti tehniski, ātri un individuāli meistarīgi spēlētāji, kas Latvijas futbolistiem trešdien liks ātri laukumā rast pareizos pretdarbības risinājumus.

Sagaidāms, ka spēli Luandā skatīsies daudzi tūkstoši vietējo līdzjutēju, un iespaidīgs emocionālais fons Latvijas futbolistiem radīšot pavisam citu spēles uztveri, nekā tiekoties ar kādu citu pretinieku neitrālā vidē.

"Angola nav vis nekāda Āfrikas cilts, kas futbolu nepazīst," teica Starkovs. "Mums jāparāda sava labākā spēle, lai uzvarētu. Tāds ir mērķis," viņš piebilda. Savukārt Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis piebilda, ka Angolas meistarību apliecina tās solīdie rezultāti 2006. gada Pasaules kausa finālturnīrā Vācijā.

Uz Angolu Latvijas izlase neaizbrauks spēcīgākajā sastāvā, jo daļu spēlētāju neatlaiž klubi, citi risina turpmākās karjeras jautājumus par pārejām, bet daži ir savainoti. Klubos turpinās spēlēt Kaspars Gorkšs, Māris Verpakovskis un Andris Vaņins.

Vārtsargs Aleksandrs Koļiņko un Vladimirs Koļesņičenko lūko pēc jaunas darbavietas, savukārt Kristaps Grebis un Aleksandrs Cauņa ir savainoti. Sagaidāms, ka Koļesņičenko karjeru turpinās Ukrainas klubā Odesas "Černomorec", informēja Mežeckis.

Uz Angolu Starkovs ved 18 futbolistus, kuru vidū ir divi debitanti - pussargs Igors Tarasovs un vārtsargs Kaspars Ikstens. Abi spēlētāji līdz šim dabojušies Latvijas U-21 izlasē, un Starkovs sagaida, ka viņi būs noderīgi arī valstsvienībā.

Tāpat komandā iekļauti pieredzējušie veterāni Vitālijs Astafjevs un Juris Laizāns. Starkovs paskaidroja, ka nevienu negrasās šķirot pēc vecuma vai uzvārda, un treneris cer uz Astafjeva dalību valstsvienībā arī turpmākajā sezonas gaitā.

Iespēja sevi parādīt netiks liegta arī Laizānam, kuru, pēc Starkova teiktā, daudzi jau norakstījuši. Starkovs pauda, ka dažādās pārbaudes spēlēs izlasē tiek pieacināti visi potenciālie pretendenti, kam atliek pēc tam pierādīt savu varēšanu.

Papildu sarežģījumus futbolistiem radīja prasība 10 dienas pirms brauciena veikt visas potes, kas nepieciešamas vizītei Angolā. Loģistikas aspektā tas bijis visai grūti organizējams pasākums, kas tomēr tika paveikts.

Arī par drošību Angolā Latvijas delegācijai nav jāsatraucas, jo ir saņemtas visas nepieciešamās garantijas, teica Mežeckis. Viņš piebilda, ka LFF spēlei Angolā nebūtu piekitusi, ja cīņu rīkotu nevis galvaspilsētā Luandā, bet kur citur.

Mežeckis paskaidroja, ka pārbaudes spēļu organizēšana ir sarežģīta lieta, bet Starkovs piemetināja, ka tas ir vienkāršs uzdevums, ja netrūkst naudas. Tad neesot problēmu sarunāt spēli pat ar visstiprākajām valstsvienībām.

Ceļā uz Angolu Latvijas izlase dosies svētdien caur Parīzi un Lisabonu. Daži futbolisti izlasei pievienosies Parīzē, Pāvels Mihadjuks - Lisabonā, bet Deniss Ivanovs komandu sagaidīs jau Luandā. Mājās Latvijas valstsvienība atgriezīsies piektdien. Spēle Luandā risināsies trešdien plkst. 18 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi