Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bez nopietnas pretestības

Hokeja juniori pasaules čempionātu sāk ar "sauso" zaudējumu zviedriem.

Neizmantoja savas iespējas un sapelnīja neattaisnotus noraidījumus. Latvijas junioru hokeja izlase līdz 20 gadu vecumam (U20) Zviedrijas pilsētā Gēteborgā pasaules čempionātu (PČ) elites grupā uzsāka ar 0:6 sakāvi pret Zviedriju. Trešdien vēlu vakarā Latvijas juniorus eksaminēja Kanādas vienaudži, uzvarot ar 10:0. A apakšgrupā vēl būs jāspēlē ar Somiju un Vāciju. No piecām apakšgrupas komandām četras iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pēdējā vieta ar otras apakšgrupas pastarīti cīnīsies par vietas saglabāšanu augstākajā grupā.

Latvijas U20 izlases sastāvā ir pieci spēlētāji, kuri 2023. gada augustā PČ ceturtdaļfināla spēlē izrādīja sīkstu pretestību zviedriem (1:2), un astoņi no pašreizējā sastāva spēlēja junioru PČ elitē pagājušajā gadumijā, tāpēc bija cerība, ka Latvijas hokeja jaunā maiņa vismaz uzturēs intrigu mača gaitā, tomēr līdzvērtīgu spēkošanos nesagaidījām. Pret rangā spēcīgākām komandām pārliecības iegūšanai svarīgi ir jau sākumā gūt vārtus, un Latvijas juniori varēja likt panervozēt zviedriem, ja vien būtu realizējuši piecu minūšu vairākumu. Jau 25 sekundē par Emīla Veckaktiņa iegrūšanu apmalē 5+20 minūtes līdz spēles beigām nopelnīja Eliass Salomonsons, kuram nākamajā dienā čempionāta direktorāta sēdē piesprieda vienas spēles diskvalifikāciju. Lieliskā iespēja spēli sākt ar mājinieku sarūgtināšanu palika neizmantota, savukārt zviedri pēc tam ar trijām ripām parādīja, kā ir jāizmanto viena spēlētāja pārsvars laukumā. Var teikt, ka mājinieki pat četras ripas iemeta vairākumā, jo vieni vārti tika gūti aizturētā soda laikā. "Negribu būt kritisks pret mūsu vairākumu, jo pirmā spēle, pasaules čempionāts, mājinieki, turklāt vēl pats sākums, kad vēl neesi iegājis spēlē, bet piecās minūtēs vispār neko neizveidojām," Latvijas U20 izlases galvenais treneris Artis Ābols nebija apmierināts ar potenciālo līderu parādīto sniegumu vairākumā. 

Otrā perioda sākumā viens no aizsardzības balstiem un kapteiņa palīgs Niks Feņenko, kuram šis jau ir trešais PČ junioru elitē, nopelnīja divus noraidījumus, un otrajā reizē zviedri pārsvaru no 2:0 palielināja uz 3:0. "Uzskatu, ka otrajā periodā pie 0:2 rezultāta spēlējām neslikti. Bija viens moments, otrs, trešais... Pēc tam mūs izprovocē uz neattaisnojamu noraidījumu, un ielaižam trešos. Kamēr runājam, kas un ko nesadalīja, iekrīt ceturtā ripa." Ābols norādīja uz svarīgāko spēles nogriezni, kurā izplēnēja izredzes pacīnīties par labvēlīgu rezultātu. Par Latvijas junioru attieksmi laukumā pēdējās desmit minūtēs treneris bija ļoti dusmīgs. "Spēlētājiem jākaunas. Mēs palikām statistu lomā."

Hokejs

PČ U-20 Gēteborgā (Zviedrija)

A apakšgrupa

Zviedrija – Latvija 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Zviedrija: Valberjs (Sandīns-Pelika, Ostlunds, vair., 11.), Bisteds (M. Havelids, Ungers-Sorums, vair., 18.), Lekerimeki (Ogrens, Ostlunds, vair., 33.), Bisteds (Petešons, Forsfjals, 35.), Ungers-Sorums (Lindsteins, Stenberjs, 49.), Lekerimeki (Lindsteins, 55.)

Latvija: Rolovs; Feņenko – Bērziņš, Veckaktiņš – D. Ločmelis – Mateiko, I. Ločmelis – Bulāns, Vutkevičs – Bukarts – Vilmanis, Uļjanskis – Urbanovičs, Borozinskis – Rullers – Dārziņš, Mots – Ozollapa – Krūmiņš, Kurbaka, Strādnieks

Metieni: 35:20 (12:5, 13:9, 10:6)

Sodi: 29-10

Labākais: Dans Ločmelis

Citā spēlē: Somija – Vācija 3:4. Vēlu vakarā spēlēja: Latvija – Kanāda (0:10)

28.XII Vācija – Zviedrija (20.30)

B apakšgrupa: Slovākija – Šveice 3:0, Norvēģija – Čehija 1:8

28.XII Šveice – ASV (18.00)

(Latvijas laiks) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi