Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Kanādietis Kūlens sašutis par Lipmana rīcību: Līgums ir, amata nebūs

Trenera sāga it kā ir atrisinājusies, jo Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans ceturtdien LTV 7. kanāla tiešraidē paziņoja, ka valstsvienību vadīs Leonīds Beresņevs, ar kuru pirmdien, visticamāk, tikšot parakstīts līgums. Interesanti, ka janvārī ar vienu no treneriem Lipmans jau bija parakstījis līgumu, bet pēc tam tomēr atteicās no viņa pakalpojumiem.

Pagājušās nedēļas nogalē Dienu sameklēja bijušais Latvijas izlases galvenā trenera palīgs kanādietis Toms Kūlens un izteica savu sašutumu. Kūlens norādīja, ka 26. janvārī ir parakstījis oficiālu dokumentu par Latvijas izlases galvenā trenera pienākumu pildīšanu. Pirms tam savu parakstu uz LHF apzīmogotā dokumenta bija uzlicis Lipmans. Līguma noteikumi esot bijuši skaidri formulēti. Maijā pasaules čempionātā Maskavā izvairoties no izkrišanas uz zemāku divīziju, ar Kūlenu automātiski tiktu pagarinātas līgumsaistības par Latvijas izlases vadīšanu arī septembrī pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Ja tiktu izcīnīta ceļazīme uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, Kūlens turpinātu vadīt valstsvienību vēl vienu gadu.

"Pa telefonu es jau saņēmu apsveikumus no LHF valdes locekļiem, treneriem un administrācijas darbiniekiem," atklāja Kūlens. "Saplānoju braucienu uz Latviju un atprasījos no darba devējiem, jo patlaban strādāju par skolotāju. Līdzīga situācija bija pirms gada, kad es pieņēmu darba piedāvājumu būt par trenera palīgu NHL klubā Bufalo Sabres. Jau decembrī man bija jālido uz Latviju. Biju saplānojis grafiku, LHF man atsūtīja lidmašīnas biļeti, bet divas dienas pirms izlidošanas atcēla rezervāciju. Pirms nedēļas es atkal biju saplānojis braucienu uz Latviju, un atkal lidojums tika atcelts."

Kirovs Lipmans piektdien Dienai skaidroja, ka Kūlens esot pieprasījis pilnīgi nepieņemamus līguma nosacījumus. Gribējis līgumu uz četriem gadiem par 500 000 tūkstošiem eiro. Kūlens šo informāciju pilnībā noliedz. Parakstītajā līgumā skaidri esot bijis ierakstīts, ka par darbu pavasara ciklā, gatavojot un vadot Latvijas izlasi pasaules čempionātā, Toms saņemšot 35 000 eiro. Ja darbs turpināsies pirmsolimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, Kūlenam tiks vēl 25 000 eiro.

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi