Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lipmans joprojām svārstās Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera izvēlē

Laiks vēl ir - vasarā saņemtā atbilde no Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana uz jautājumu, kad būs zināms valstsvienības galvenais treneris, nav zaudējusi aktualitāti. Arī decembra pirmajā nedēļā Lipmans izvairās no favorīta nosaukšanas, pirmdien vēsta laikraksts Diena.

Kad Kirovam vaicā, vai persona X varētu būt treneris, jādzird gandrīz vai automātiskajā atbildētājā ierunāta frāze: "Viņš ir viens no kandidātiem..." Šķiet, Latvijas treneri Leonīds Beresņevs un Artis Ābols, kā arī izlasi jau vadījušais kanādietis Teds Nolans patlaban ir reālākie pretendenti vadīt Latvijas izlasi 2016. gada pasaules čempionātā Maskavā.

Viens no iemesliem, kāpēc Kirova pauze ir ieilgusi, saistīta ar decembra vidū paredzēto pasaules U-20 1. divīzijas čempionātu Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Latvijas juniori trenera Beresņeva vadībā centīsies atgūt vietu elitē. Lipmans neslēpj, ka ceļazīmes iegūšanas gadījumā arī valstsvienības vadības groži var tikt nodoti izlasi jau vadījušajam speciālistam Beresņevam. Šis variants ir reāls, bet, visticamāk, izsauks pretrunīgu reakciju.

Bažas par dažu potenciālo līderu iespējamo atteikšanos spēlēt Beresņeva vadībā ir galvenais iemesls, kāpēc Lipmans nav pārliecināts, vai junioru U-20 izlases triumfa gadījumā valstsvienību vajadzētu uzticēt Beresņevam. Turklāt pēdējie CV ieraksti neliecina, ka viņš būtu pieprasīts speciālists. 2013./2014. un 2014./2015. gadā Beresņevs nestrādāja par treneri, bet šosezon vada Latvijas virslīgas komandu HS Rīga. Konkurentu pēdējie CV ieraksti ir daudz spēcīgāki. Tiesa, lietot terminu "konkurenti" pagaidām var ļoti nosacīti, jo Lipmans skaidri nav nosaucis personas, kuras pretendē vadīt valstsvienību. Kategorijā "viens no kandidātiem" vislabāk ierakstās Teds Nolans un Artis Ābols.

Kontinentālajā hokejā līgā (KHL) galvenā trenera amatā patlaban strādā trīs Latvijas treneri - Ābols (Toljati Lada), Harijs Vītoliņš (Maskavas Dinamo) un Pēteris Skudra (Ņižņijnovgorodas Torpedo). Viens no trijiem pagaidām nav uzlūkojams kā nopietns pretendents, jo Vītoliņš ir Znaroka palīgs Krievijas izlasē. Skudram, diplomātiski izsakoties, jau ilgstoši ir savdabīgas attiecības ar Latvijas hokeju, un viņam pagaidām it kā arī neesot interese pieņemt šo izaicinājumu, tāpēc no KHL augstākā plaukta pieejams varētu būt tikai Ābols. Austrumu konferencē Lada no labāko astoņnieka atpaliek 14 punktus, un tas nozīmē, ka 18. februārī Toljati komandai sezona varētu beigties. Ja klubs iedegtu zaļo gaismu, Ābols jau martā varētu ķerties pie darba.

Šī kārts gan ir riskanta, domājot par septembrī paredzēto olimpisko kvalifikācijas turnīru. No 1. līdz 4. septembrim Latvijas izlasei Rīgā ar Vāciju, Austriju un kvalifikācijas otrās kārtas uzvarētāju būs jācīnās par ceļazīmi uz 2018. gada olimpiādi. Ja Ābols turpinās darbu Lada, septembrī viņa darba devēji var nebūt pretimnākoši, jo nav zināms nākamās sezonas KHL kalendārs.

Visu Māra Zemberga rakstu Redzeslokā zināmi speciālisti lasiet pirmdienas, 7.decembra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi