Laika ziņas
Šodien
Migla

Nedrīkst viss būt gludi un labi. Saruna ar Hariju Vītoliņu

Pārmaiņas šopavasar notikušas trenera Harija Vītoliņa karjerā. Kopā ar Oļegu Znaroku sākts darbs Krievijas izlasē, bet vasarā pirmoreiz pašam būs jāsāk galvenā trenera amats KHL klubā Maskavas Dinamo. Pirms mūsu sarunas Minskas viesnīcā Prezident iepriekšējā dienā Krievijas izlase galvas izvēdināja ekskursijā Baltkrievijas militārajā poligonā. «Teikšu, kā ir, - bija interesanti. Nekad dzīvē vēl ar tanku nebiju vizinājies,» iespaidos padalījās Haris.

 

Atšķirībā no Latvijas valstsvienības šoreiz darbs Krievijas izlasē laikam tik tiešām bija jāsāk no nulles, jo lielu daļu spēlētāju nezinājāt...

Personiski es nevienu nepazinu. Viss notika tik ātri un negaidīti... Divu dienu laikā mums vajadzēja iesniegt sarakstu ar spēlētājiem, kurus aicināsim uz treniņnometni. Visu nakti sēdējām un spriedām. Izvēlē balstījāmies arī uz to, kuri varētu būt Krievijas hokeja nākotne. Parēķinājām, ka Minskā mums ir divpadsmit spēlētāju, kuri pirmo gadu spēlē pasaules čempionātā.

Vai tiešām kļūšana par Krievijas izlases treneriem jums abiem ar Oļegu bija negaidīts solis? Par to runāja jau ilgāku laiku, bet tagad saki, ka sastāvu atlasījāt uz karstām pēdām?

Nekad jau negribas kaut ko darīt, kamēr nav pilnīgas skaidrības. Teikšu atklāti, ka man arī tagad vēl nav līguma. Oļegs ir vienojies un parakstījis līgumu uz četriem gadiem, bet mēs - visi pārējie, kas ir izlasē, - pagaidām dzīvojam neziņā. Cerams, ka tā ir pagaidu situācija, kamēr viss noregulēsies.

Krievijas izlasē vēl nav īstas skaidrības, bet vai Maskavas Dinamo esi oficiāli apstiprināts par galveno treneri?

Tas ir jāprasa vadībai. Paziņots mums ir, bet viss notika tik ātri... Sezona beidzās, un pārslēdzāmies uz darbu izlasē. Paredzams, ka uz Minsku atlidos Dinamo kluba prezidents Arkādijs Rotenbergs, lai pārrunātu kluba lietas.

Krievijas izlasē tagad strādā arī Maskavas Dinamo apkalpojošais personāls, tai skaitā speciālisti no Latvijas. Nav vēl teikts, ka izlasē izveidojusies Latvijas mafija?

Nav gan (smejas). Manuprāt, tas ir tikai normāli, ja turpinām strādāt ar cilvēkiem, kurus labi pazīstam. Par fizisko sagatavotību rūpējas Jurijs Ždanovs, par ekipējumu - Aleksandrs Šiškovičs, viens no masieriem ir Boriss Lavrenovs. Nometnē Borja bija, bet uz Minsku neatbrauca, jo čempionātā strādā trīs no pieciem masieriem.

Izskanējusi informācija, ka viens no taviem palīgiem varētu būt pašreizējais Rīgas Dinamo galvenā trenera palīgs Viktors Ignatjevs. Pats Viktors saka, neesot dūmu bez uguns…

Man jau arī ir jāmeklē savs cilvēks, kuram es varu uzticēties. Izvēlēties nepazīstamu cilvēku, nezinot, ko viņš var un ko nevar…Viktors pats ir spēlējis un strādājis Rīgas Dinamo.

Patlaban viss ir sarunu procesā?

Jā, un es domāju, ka tas būtu viens no labākajiem variantiem.

 

Visu sarunu ar Latvijas hokeja leģendu Hariju Vītoliņu lasiet pirmdienas laikraksta Diena pielikumā Sporta Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Harijs Vītoliņš

Dzimis 1968. gada 30. aprīlī.
Amats: Maskavas Dinamo galvenais treneris un Krievijas hokeja izlases treneris.
Spēlējis: Rīgas Dinamo (1986.-1991.), Rīgas Stars (1992.-1993.), New Haven Senators, Monktonas Hawks (AHL), Vinipegas Jets (NHL), Chur, Rapperswil, Thurgau, Langnau, Ambri-Piotta (Šveice), Rogle (Zviedrija). Spēlētāja karjeru beidzis 2005. gadā.
Latvijas izlasē: 110 spēļu, 87 (41+46) punkti, PČ (1993., 1995., 1996., 1997, 1998., 1999., 2000., 2001., 2002.), Latvijas izlases kapteinis (2000.-2002.), OS (2002.).
Trenējis: Latvijas izlases trenera palīgs (2005.-2011.), Pikes Oberthurgau (2005.-2008.), HK MVD trenera palīgs (2008.-2010.), Maskavas Dinamo trenera palīgs (2010.-2014.).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi