Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīga un Tampere bez konkurenta

Kuluāros pēdējās dienās notikumi attīstījās tikpat strauji un negaidīti kā hokeja laukumā. Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) otrdien ziņoja, ka Ungārija un Slovēnija savu kopējo kandidatūru uz 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanu ir atsaukušas, taču nākamajā dienā abas valstis jau ziņoja, ka ceturtdien tomēr prezentēs savu kandidatūru. Jauna diena nāca ar jaunu ziņu. Ungārija nespēja iesniegt IIHF valsts garantijas PČ rīkošanai, un piektdien balsošana būs tikai par Rīgas un Tamperes kopējo kandidatūru.

IIHF padomes loceklis Viesturs Koziols sarunā ar Dienu norādīja, ka vēl viens negaidīts pavērsiens neesot iespējams. "Par 99 procentiem varu teikt, ka nākamgad pasaules čempionāts notiks Rīgā un Tamperē. Palikusi ir tikai formalitāte – jāpieņem lēmums. Šodien (ceturtdien) mums nebija kongresa diena. Sauksim to par darba tikšanos, kurā valstis prezentēja savus pieteikumus uz čempionātu rīkošanu."

IIHF kongresā apstiprina arī 1., 2., 3. un 4. divīziju, kā arī sieviešu un junioru visu grupu pasaules čempionātu rīkotājus. Oficiāli Starptautiskās Hokeja federācijas kongress norisināsies piektdien, un tajā arī delegāti balsos par visiem čempionātiem, tajā skaitā 2023. gada pasaules čempionāta rīkošanu Tamperē un Rīgā.

"Šodien bija arī valstis, kuras atteicās no čempionāta rīkošanas. Rīt (piektdien) pēc kārtas balsos par katru čempionātu atsevišķi. Starptautiskajai Hokeja federācijai ir divi galvenie notikumi – olimpiskās spēles un pasaules čempionāts. Es tagad runāšu kā IIHF padomes loceklis. Mēs neriskēsim kaut kādu apsvērumu dēļ un nesāksim eksperimentēt. Gada laikā sarīkot vienu no diviem IIHF top notikumiem arī ir nopietns izaicinājums. Jāņem vērā pašreizējās energoresursu cenas, ka Ukrainā norisinās karš un ka kovids arī pilnībā nav atkāpies. Tas nudien nav viegli – arī gada laikā sarīkot pasaules čempionātu. Es tiešām nevaru iedomāties, kāpēc tagad vajadzētu riskēt. Labāk taču, ka zīle ir rokā, nevis mednis kokā."

Koziols uzsver sadarbības sākšanu ar Somiju ne tikai kopīgu pasākumu rīkošanā. "Pēc aiziešanas no KHL mēs esam momentā pārgājuši spēlēt uz Somijas līgu. Es uzskatu, ka hokeja attīstībai tas šobrīd ir lielākais sasniegums."

Pašreizējā Latvijas čempionvienība HK Zemgale/LLU nākamgad spēlēšot pēc spēka Somijas otrajā līgā Mestis. "Nebūs tā, ka Zemgale/LLU spēlēs tikai izbraukumā. Somijas komandas brauks spēlēt arī uz Latviju, un Jelgavā būs ļoti kvalitatīvs hokejs,"uzsver Koziols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi