Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Dinamo pievienojas DEL labākais snaiperis Berjlunds

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas Dinamo pastiprinājis sastāvu ar aizvadītās sezonas Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu no Zviedrijas un amerikāņu aizsargu Benu Māršalu.

Jau iepriekš tika ziņots, ka 27 gadus vecais Berjlunds varētu pārcelties uz Rīgas Dinamo, bet nu šī informācija apstiprināta oficiāli. Krievu mediji ziņoja, ka zviedru uzbrucēja nolīgšanā interesi izrādīja arī cits KHL klubs Čeļabinskas Traktor komandas.

Berjlunds hokejista gaitas uzsāka savā dzimtajā pilsētā Malmē, bet juniora gados divas sezonas pavadīja Rietumu hokeja līgā (WHL). Profesionāļa karjeras pirmās trīs sezonas uzbrucējs no 2011. līdz 2014.gadam pavadīja Zviedrijas pēc spēka otrās līgas komandā Troja-Ljungby.

Turpinājumā zviedrs divas sezonas spēlēja Norvēģijas augstākajā līgā Storhamar sastāvā, bet 2016./17.gada sezonu viņš pavadīja Šveices otrās līgas vienībā Martiņī Red Ice. Savukārt 2017./18.gada sezonu Berjlunds iesāka Vācijas komandā Ingolštates ERC, bet pēc DEL sezonas beigām viņš atgriezās Storhamar vienībā, ar kuru kļuva par Norvēģijas čempioni.

Savukārt nupat aizvadīto sezonu uzbrucējs pavadīja DEL klubā Krēfeldes Pinguine rindās, regulārā čempionāta 51 spēlē gūstot 32 vārtus un veicot 20 rezultatīvas piespēles.

Ar 32 precīziem metieniem viņš bija DEL regulārā čempionāta labākais vārtu guvējs.

Tikmēr 26 gadus vecais Māršals aizvadītajā sezonā debitēja Eiropā, kad Slovākijas čempionāta komandā Banskas Bistricas 05 iClinic viņš kopumā 66 spēlēs izcēlās ar 13 vārtiem un 39 rezultatīvām piespēlēm. Aizsarga kopējais lietderības koeficients bija +15.

Amerikānis aizvadīja arī četras spēles Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā, kur atzīmējās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli, nopelnot neitrālu lietderības koeficientu.

Pirms tam Māršals spēlēja tikai Ziemeļamerikā, pēdējās sezonās cīnoties Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL), turklāt viņš Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā spēlēja slavenās Minesotas Universitātes komandā.

Māršalu 2010.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 201.numuru izvēlējās Detroitas Red Wings, bet līdz šim turnīram viņam tā arī nav izdevies izlauzties.

Rīgas Dinamo līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi