Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sajūt atbalstu arī no debesīm. Saruna ar jauno hokeja vārtsargu Elvi Merzļikinu

Jaunā Elva Merzļikina hokeja un dzīves līkloči jau ir bijuši gana samezgloti. Kriminālajos deviņdesmitajos, kad pazuda ne viens vien tā laika biznesmenis, līdzīgs liktenis piemeklēja arī viņa tēvu. Elvim tad bija tikai trīs gadi. Viņa mamma Sandra Vanaga-Mackina ir strādājusi par tulkotāju un kā jau valodas zinātāja savulaik sameklēja darbu Šveicē, kad Elvim bija astoņi gadi.

Tā viņš pirmo reizi nokļuva valstī, kurā veiksmīgi ir attīstījusies hokejista karjera. Mamma Lozannā apprecējās ar šveicieti, kura abi dēli arī spēlēja hokeju. Elvis Latvijā jau bija apguvis slidotprasmi, tāpēc turpināja treniņus hokejā. Iesākumā spēlēja aizsardzībā. Vasarā, kad puikas ar nūjām izgāja pagalmā, Elvi vecākie zēni iebīdīja vārtos. Pēcāk jau viņš ripas ķēra uz ledus, bet mamma izšķīrās, un Elvim bija jāatgriežas Latvijā. To, kā Merzļikins viens pats otro reizi nokļuva Šveicē, jo mamma, vadājot puiku uz treniņiem, otru pusīti jau bija atradusi Latvijas ledus hallē, uzzināsiet, izlasot interviju.

Sezona sākusies laikam pat ļoti veiksmīgi?

Man pašam - jā. Komandai gan vienu brīdi bija četri zaudējumi pēc kārtas. Tad treneris izlēma mani sūtīt vārtos, un es pat nezināju, kurā vietā mana komanda atrodas, jo turnīra tabulā es neskatos, lai lieki neuztrauktos. Piemēram, ja pretinieki būs pirmajā vietā, tad sākšu domāt - oi, nu gan būs traki, jo uz maniem vārtiem izdarīs daudz metienu, kā nu būs… Sanāca tā, ka es debitēju ļoti labi.

Un nu jau ir tā, ka esi izkonkurējis pirmo vārtsargu Danielu Mancato, kurš ir spēlējis Šveices izlasē un arī novembra pārtraukumā bija iekļauts Šveices valstsvienībā spēlēšanai Vācijas kausa izcīņā. Mancato jau neskatās aizdomīgi uz tavu pusi?

Pirms manas pirmās spēles, kad treneris paziņoja savu izvēli, viņš bija sadusmojies. Es sargāju vārtus četras spēles pēc kārtas. Tajā laikā viņu sveicināju, bet viņš neatbildēja. Tad bija nedaudz dīvaina sajūta, bet pamazām attiecības ir noregulējušās.

Šveices A līgā šosezon ir debitējis arī tavs vienaudzis Ivars Punnenovs. Ar viņu sazinies?

Jā, mums ir draudzīgas attiecības. Pēc spēlēm aprunājamies, kā kuram gājis. Viņš pasaka, kur es esmu kļūdījies, es atkal izsaku savas domas.

Tas tomēr ir nebijis gadījums, ka spēcīgā Eiropas līgā vienā gadā debitē divi juniora vecuma Latvijas vārtsargi. Šveicē ir vārtsargu krīze?

Ir jau vārtsargi ar skanīgiem uzvārdiem. Piemēram, ar Punnenovu kopā Rapersvīlē ir Dāvids Ebišers, kurš izcīnījis Stenlija kausu. Tomēr viņš nav vairs tik labs, kāds bija kādreiz. Es arī zinu, kāds viņš ir cilvēks, jo savulaik bija pie mums Lugāno. Ebišers spēlē tikai naudas dēļ. Ivaram ir paveicies Rapersvīlē tāda ziņā, ka komanda nav turīga, tāpēc nevar atļauties turēt otru labu vārtsargu. Man ar spēlēšanu paveicās atkal tādā ziņā, ka otrs vārtsargs Mihaels Flukigers saslima. Mums abiem ar Ivaru pavīdēja iespēja, un mēs tās izmantojām. Es Ivara pirmo spēli A līgā skatījos. Viņš ļoti labi sevi parādīja.

Kā pašam pavērās pirmā iespēja stāties vārtos?

Iepriekšējā vakarā bijām zaudējuši. Izbraukumā izkāpu no autobusa, pienāca klāt treneris un pateica, ka es iesākšu spēli. Iesākumā nodomāju, ka viņš jokojas, bet tomēr ne. Tad arī Mancato nedaudz sadusmojās.

Kurš komandā strādā ar vārtsargiem?

Šosezon Lugāno vārtsargu treneris ir Roberto Luongo (Kanādas izlases un NHL kluba Vankūveras Canucks vārtsargs - aut.) brālis Leo un arī viens zviedru speciālists, pie kura es biju vasarā Zviedrijā nometnē. Mans stils ir nedaudz mainījies un vairāk līdzinās tam, kā spēlē Luongo.

Visu interviju ar Latvijas talantīgo vārtsargu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!


Top komentāri

Tiešām dīvaina intervija
T
Vai katrreiz par bērnu panākumiem runājot, jāpiemin viņu vecāku personiskās dzīves peripētijas? To jau tikai mūsu dzeltenā prese vien dara - tas apprecējās ar to, izšķīrās ar to utt. Zems žurnālista valodas stila un kultūras līmenis, (kas gan pēdējā laika vairs nav nekāds pārsteigums). Jau pirmais jautājums ir neveikls, tālāk - jautājums "'Ar viņu sazinies?"'patiesībā ir apgalvojums, jo jautājuma teikuma formu šajā gadījumā jāveido ar vārdu "'Vai..". Un tā joprojām. Bēdīgi. dziezvai gribas vairs lasīt visu interviju...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Elvis Merzļikins

Dzimis 1994. gada 13. aprīlī
Augums 191 cm, svars 85 kg
Komanda: Lugāno (Šveice)
Līgums: līdz 2015./2016. gada sezonas beigām
Spēlējis: Lugāno U-17, U-18, U-20 un A komandā, Latvijas U-17, U-18 un U-20 izlasē
2013./2014. gada sezonā: Šveices A līgā 7 spēlēs vidēji ielaistas 2,28 ripas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi