Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Zembergs: Neskati vīru pēc auguma

Kā Kerčs, kā Balderis, kā... Pēc uzvaras pār Norvēģiju mača izcilniekam Rūdolfam Balceram cildinoši epiteti netika žēloti, un uzlēkusī zvaigzne jau pielīdzināta Latvijas hokeja slavenībām. Man pašam pēc uzvaras ripas iemešanas trāpīgāks šķiet salīdzinājums ar Balderi, jo atceros vēl tos laikus, kad Helmuts līdzīgā stilā, pārliekot ripu uz nūjas lāpstiņas neērto pusi, izrēķinājās ar konkurentu vārtsargiem. Starp citu, youtube.com var sameklēt, kā Balderis šādā manierē 1977. gada pasaules čempionātā Vīnē pārspēj Kanādas vārtsargu Džimu Raterfordu.

Bet ne jau par salīdzinājumiem būs šis raksts. Man vēl spilgtā atmiņā ir arī trenera Vladimira Rešetņikova teiktais, ka viens no latviešu astoņdesmito gadu beigu posma talantīgākajiem aizsargiem izaugsmē apstājies tikai tāpēc, ka tolaik kāds no žurnālistiem viņu pielīdzinājis PSRS izlases kapteinim Vjačeslavam Fetisovam. Tā teikt, uzslavas ir nepieciešamas, bet ar mēru.

Balcera gadījumā priekšplānā gribu izvirzīt viņa auguma un svara parametrus – 180 cm un 75 kg. Nav viņš nekāds spēka mitriķis, taču tik un tā ir nokļuvis jau līdz NHL priekšnamam – AHL komandai Sanhosē Barracuda. Pēdējos gados itin bieži nākas dzirdēt atzinumus: jā, talantīgs spēlētājs ar labām rokām, bet ar šādu augumu mūsdienu hokeja augstākajā līmenī nav iespējams konkurēt. Tad jau ir jābūt izcilam talantam. Nevar noliegt, ka raženākiem puišiem ir vieglāk iekļauties pieaugušo līmenī, taču mūsdienu hokejā vairāk par spēku ir vajadzīgs ātrums. Ja pussoli atpaliksi, bez noteikumu pārkāpšanas jau būs grūti pretspēlētāju apturēt.

Balcers nav spilgtākais piemērs. ASV izlasē iepretim Džonijam Gudro ir ieraksts – 170 cm un 71 kg. Šosezon NHL komandā Kalgari Flames mazais Džonijs 80 spēlēs sapelnīja 84 (24+60) punktus. Ja ieskatāmies hokeja etalona Kanādas izlases pieteikumā, neviens uzbrucējs nav garāks par 186 cm, bet trīs ir zem 180 cm. Toties cik baudāmu spēli priekšējā līnijā uz Arēnas Rīga ledus rādīja kanādieši! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi