Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Lēbs: Biķernieku rallijkrosa trase ir ļoti tehniska

Biķernieku trase, kurā šajā nedēļas nogalē norisināsies pasaules rallijkrosa čempionāta posms, ir ļoti tehniska, uzskata pērnā gada etapa uzvarētājs Sebastjans Lēbs.

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē Rīgā norisināsies pasaules čempionāta rallijkrosa desmitais posms, Latvijai šāda līmeņa sacensības uzņemot otro gadu pēc kārtas.

"Pērn trase derēja manai mašīnai, ceru, ka tā būs arī šogad. Esam uzlabojuši mašīnu un tāpat kā visi ceram uzvarēt. Šī ir ļoti tehniska trase, ceram, ka nebūs ļoti slidens, jo, ja tā nebūs, trasei vajadzētu būt piemērotai mūsu mašīnai," skaidroja slavenais francūzis Lēbs no Peugeot vienības, kurš karjeras laikā deviņas reizes kronēts par pasaules čempionu rallijā.

Tikmēr Latvijas piloti Jānis Baumanis un Reinis Nitišs nevar sagaidīt sacensības.

"Manas rokas trīc jau tagad, jo ilgi esmu gaidījis braukšanu Latvijā, Nevaru sagaidīt rītdienas rītu. Viss izskatās lieliski no organizatoru puses, viņi ielikuši ļoti daudz darba. Darīšu visu, lai izbaudītu sacīksti," uzsvēra STARD komandas braucējs Baumanis.

"Šķita, ka šodien būs brīva diena, bet tā nav, esmu jau veicis daudzas intervijas. Kādā brīdī jābeidz par to domāt un jāpievēršas braukšanai, tomēr šī ir viena nedēļa gadā, un tā ir lieliska, kad varu faniem parādīt, ko esmu darījis visu gadu. Visi latvieši mūs atbalsta, jūtu papildus grūdienu no viņiem pat sliktās sacīkstēs, tomēr no otras puses ir arī smagāks spiediens. Komandas darbinieki jau joko, ka mana seja ir uz autobusiem. Francijā mums bija labs ātrums, arī Kanādā bijām labi, centīsimies paveikt ko labu arī šeit," stāstīja EKS vienības pilots Nitišs.

Tikmēr slavenais norvēģis Peters Sūlbergs, kurš jau šajā nedēļas nogalē kopā ar kopvērtējuma līderi Jūhanu Kristofešsonu no Zviedrijas, var nodrošināt Volkswagen vienībai titulu komandu ieskaitē, uzsver, ka atmosfēra pirms sacensībām ir iespaidīga.

"Pērnā gada sacīksti jau esmu aizmirsis, jo tā nebija veiksmīga. tāds ir mūsu darbs. Esam strādājuši smagi, lai iegūtu komandu titulu, šoreiz jācenšas turpināt izbēgt no nelaimēm un braukt kā līdz šim," teica Sūlbergs.

Piektdien norisinājās arī kvalifikācijas pirmās kārtas izloze. Nitišs pirmajā braucienā startēs ārmalā un sacentīsies ar diviem komandas biedriem Tomasu Heikinenu no Somijas un Niko Milleru no Šveices, kā arī ar zviedru Kevinu Ēriksonu un somu Joni Peku Rajala, kurš pērn triumfēja Biķernieku trases atklāšanas sacensībās.

Tikmēr Baumanis pirmajā braucienā startēs iekšmalā un viņa konkurenti būs kopvērtējuma līderis Kristofešsons, amerikāņu zvaigzne Kens Bloks, zviedrs Kevins Hansens un 70 gadus vecais franču veterāns Ervē Lemonjē.

Tāpat piektdien plkst.17 blakus Motormuzejam esošajā Moller Auto Rīga autosalonā, kas atrodas S.Eizenšteina ielā 10, risināsies Nitiša pārstāvētās EKS komandas tikšanās ar līdzjutējiem. Tajā piedalīsies visi četri EKS vienības braucēji, kuru vidū ir arī pagājušā gada pasaules čempions Matīass Ēkstrems.

Pasaules čempionāta desmitajā posmā sestdien notiks pasaules čempionāta kvalifikācijas pirmās divas kārtas, bet vēl divi braucieni norisināsies arī svētdien, kad tiks aizvadīti arī pusfināli un fināls.

Prestižākajā SuperCar klasē Rīgā brauks 21 sportists. Braucējiem, kuri veic visu sezonu, no pazīstamākajiem vārdiem pievienosies Alisters Makrejs no Lielbritānijas, kurš debiju piedzīvoja iepriekšējā posmā Francijā, DTM čempionāta braucējs Niko Millers, kurš būs Nitiša komandas biedrs un arī rallijkrosā startēs otro reizi karjerā, kā arī Beļģijas autosportists Fransuā Divāls, kurš savulaik uzvarējis vienā pasaules rallija čempionāta etapā, šoreiz aizstājot francūzi Žanu Batistu Dibūru Racing-Eurodatacar vienībā.

Savukārt Eiropas čempionāta posmā Super1600 ieskaitē no mājiniekiem startēs Artis Baumanis, Juris Spīķis, Arnis Odiņš, Mārtiņš Lapiņš un Edijs Ošs. Kopā Super 1600 klasē pieteikti pat 36 braucēji, kamēr Eiropas čempionāta etapam SuperCar klasē pieteikumā ir 32 uzvārdi, kuru vidū ir arī kādreizējais norvēģu rallija braucējs Henings Sūlbergs.

Šogad STARD komandas pilots Jānis Baumanis un Nitišs no EKS vienības tikai pa reizei sasnieguši finālu, tomēr iepriekšējā etapā Francijā viņi abi spēja iekļūt pusfinālā.

Pērn Latvijas posmā abi SuperCar klasē braucošie latvieši apstājās pusfinālā.

Šī gada čempionāta kopvērtējuma līderis trīs posmus pirms sezonas beigām ar 241 punkti ir zviedrs Jūhans Kristofešsons, kurš jau šajā nedēļas nogalē var nodrošināt čempiona titulu, bet otrais ar 195 punktiem ir norvēģis Peters Sūlbergs. Baumanis ar 66 punktiem ir 13.vietā, bet turpat aiz viņa seko Nitišs, kurš ticis pie 55 punktiem.

Pērn Rīgā notikušajā etapā uzvaru guva leģendārais Francijas autosportists Sebastjans Lēbs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi