Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sev jaunā ampluā – pirmā pilota lomā. Saruna ar Reini Nitišu

Tituliem bagātākais Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs pagājušajā gadā pirmoreiz karjerā bija spiests samierināties ar solīti atpakaļ karjerā, bet šogad ir apņēmības pilns atgriezties uz progresa takas. Šajā nedēļas nogalē Portugālē startēs pasaules čempionāta jaunā sezona. Sarunā ar Dienu 20 gadu vecais jēkabpilietis pastāstīja, kā gatavojies un kāpēc šosezon rezultātiem būtu jābūt augstvērtīgākiem.

Pastāsti, kāpēc starpsezonā nolēmi mainīt komandu! Kā lēmums tas bija?

 

No pagājušās sezonas beigu daļas līdz pašām beigām pieredzētie notikumi pakāpeniski tuvināja šādam lēmumam. Bija lietas, kas iepriekšējā komandā [Olsbergs MSE] neapmierināja. Tai pašā laikā droši vien nenāk par sliktu ik pa laikam kaut ko pamainīt rutīnā. Laikus jau zinājām, ka 2016. gadā palikšana komandā prasītu lielāku finansējumu. Skatījāmies un meklējām vairākos virzienos. Pavisam un galīgi nospriedām, ka mainīsim komandu, tieši tad, kad saņēmām Olsbergs MSE piedāvājumu sadarbībai nākamajam gadam. Tas, es teiktu, nebija adekvāts izmaksu ziņā.

 

Tas bija apzināts viņu lēmums – prasīt neatbilstoši lielu naudas summu, lai tu pats atteiktos?

 

Grūti pateikt. Pati komanda zaudēja atbalstu no Ford rūpnīcas, tāpēc viņiem bija jāmeklē citas iespējas, droši vien tas bija saistīts ar to.

 

Tehniskajā ziņā pagājušajā gadā ar komandu laikam nekādu problēmu nebija?! Spēkrati taču bija konkurētspējīgi.

 

Jā, bija gan konkurētspējīgi, taču bija lietas, kas man nepatika arī tehniski. Un attieksmes ziņā bija iebildumi. Tie, kas sekoja līdzi mūsu gaitām, redzēja, ka ne jau es viens, bet arī mans komandas biedrs sezonas lielāko daļu nevarēja iekļūt finālā un cīnīties par pirmajām trim vietām. Divus posmus pirms sezonas beigām komanda veica nepieciešamos tehniskos uzlabojumus, un tad jau mums radās arī iespēja cīnīties par pjedestālu, taču tobrīd tas jau bija stipri par vēlu. Nezinu, kas bremzēja attīstību ātrāk, bet mums – braucējiem – neticēja, ka kaut kas nav kārtībā ar mašīnām. Teica, ka tikai pašiem ātrāk jābrauc (iesmejas).

 

Kā nonāci All-Inkl.com? Uzrunāja tev personiski pazīstams cilvēks, kurš vada komandu?

 

Daļēji viņš uzrunāja, daļēji arī mēs paši meklējām citu iespēju. Pēc visām sarunām varēja redzēt komandas milzīgo potenciālu. Zinājām, ka tiek būvētas jaunas automašīnas pēc ne pārāk veiksmīgas pagājušās sezonas. Komandai tomēr ir ļoti liela pieredze autošosejas sacensībās. Tas ieviesa ticību. Tā man būs ļoti laba iespēja augt kā profesionālim un individuālam sportistam. Man būs iespēja veidot komandu ap sevi, būt, iespējams, pirmajam pilotam, pašam regulēt automašīnas uzstādījumus, jo šobrīd komanda ir jauna rallijkrosā, bet es ar jau divu gadu pieredzi varu dot savu pienesumu. Pagājušajās divās sezonās es kā jauns braucējs ielēcu profesionālā komandā. Tur man faktiski neko neprasīja, tikai iedeva mašīnu un teica, lai braucu.

 

Olsbergs komandā abi piloti bijāt līdzīgās lomās?

 

Jā. Protams, pusfinālā un finālā tika izstrādāta stratēģija, redzot, kuram labāk padodas visi četri iepriekšējie braucieni, bet nebija tā, ka kāds speciāli būtu jālaiž garām vai jāpiebremzē komandas biedra konkurents. Galvenais uzdevums bija nesasisties abiem kopā un neizstāties.

 

Jaunās komandas spēkratu jau esi testējis?

 

Testos esmu bijis, bet tikai ar pagājušā gada mašīnām. Tieši tagad [trešdien, 6. aprīlī] dodos pie komandas, un izmēģināsim jauno automašīnu. Pašam par sevi man ir pārliecība. Par komandas profesionalitāti un iespējām arī esmu drošs.

 

Un kāds būs jaunais spēkrats?

 

Domāju, ka slikts tas noteikti nevar būt, ja reiz tas tiek būvēts tik augstā līmenī. Kur mēs atradīsimies uz pārējo komandu fona, to, domāju, redzēsim tikai pirmajā posmā Portugālē. Testos centīšos atstrādāt nianses, uzlabot mašīnas sniegumu. Protams, kādā brīdī droši vien būs kritums vai kāda neveiksme, bet tas būtu tikai pašsaprotami. Tagad visa mašīnas attīstība ir paša braucēja rokās. Pagaidām ar jauno mašīnu ir vēl daudz nezināmā. Tas ir kārtīgs izaicinājums braucējiem.

Kāds tev ir sezonas mērķis?

 

Par Top trim vietām šobrīd droši vien nevaram runāt, bet iekļūšana finālā noteikti ir mērķis. Un finālbraucienā jau visādi var gadīties. Jāvirzās uz priekšu maziem solīšiem. Vispirms jāiekāpj mašīnā, jāsajūt tā, jādodas uz sacensībām un jācīnās.

Starpsezonā ne tikai atradi jaunu komandu, bet arī pie fiziskās kondīcijas esi strādājis vairāk nekā iepriekš, pievienojoties motokrosista Kaspara Stupeļa grupai.

 

Jā. Kopš janvāra sākuma esmu Kaspara Stupeļa rokās. Fiziskā kondīcija noteikti ir uzlabojusies. Viņš tomēr ir cilvēks, kurš savā dzīvē kaut ko ir sasniedzis (Stupelis ir trīskārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē – I. P.), lai neteiktu vairāk. Esmu priecīgs par izveidoto sadarbību. Viņa komandā ir darbs ne tikai pie fiziskās kondīcijas, bet arī domāšanas, sadzīvošanas ar sevi, nestrīdēšanās.

Visu sarunu ar talantīgo autosportistu Reini Nitišu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Reinis Nitišs

autosportists
Dzimis: 1995. gada 16. decembrī Jēkabpilī
Panākumi: Eiropas rallijkrosa čempions Super 1600 klasē (2013), 3. vieta pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā (2014), Latvijas un Baltijas čempions kartingā (2009)
Komandas: SKN Sports (2012), SET Promotion (2013), Olsbergs MSE (2014-2015), All-Inkl.com(2016-)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi