Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gandarīts par nokļūšanu Parīzē

Nopietniem izaicinājumiem piesātināts bijis Tour de France velobrauciens – sarunā ar aģentūru LETA atzinis viens no diviem Latvijas pārstāvjiem šā gada tūrē Krists Neilands, kurš pārstāv profesionālo komandu Israel-Premier Tech. Finišu Parīzē sasniedza arī Toms Skujiņš (Trek-Segafredo). Kopvērtējumā Skujiņš ieņēma 61., Neilands – 79. vietu.

"Ir patīkamas sajūtas, ka izdevās tikt līdz Parīzei un finišēt. Ņemot vērā apstākļus, tas bija liels izaicinājums. Trase un reljefs bija smagi, bija arī ļoti karsts. Veiksmīgi izdevās izvairīties no Covid-19 gadījumiem." Tomēr neizdevās izvairīties no starpgadījumiem. Otrajā posmā Dānijā Neilands krita. "Pāris dienu bija problēmas ar ribām, bet pēc nedēļas sāpes pārgāja. Tāpat nācās iet cauri savām problēmām. Pēc pirmās nedēļas sākās ierastās problēmas ar muguru. Pēc tam kad kļuva labāk, nedaudz apaukstējos. Tūri nācās pabeigt ar antibiotikām, un biju spiests izdzīvot līdz Parīzei."

Tūres laikā termometra stabiņš sasniedza 40 grādu atzīmi, un bija nepieciešami dažādi risinājumi, lai atvēsinātos. Viens no tiem – sabāzt zeķbiksēs ledu un aizlikt to arī aiz apkakles muguras daļā. "Mūsu komandā ir savi karstuma protokoli, kurus mēs ievērojam. Piemēram, pirms starta ejam aukstā dušā, iedzeram maisījumu ar ledu un hidrotabletēm, kas neļauj organismam zaudēt ūdeni. Galvenais ir maksimāli atvēsināties, cik vien iespējams. Arī pēc finiša sēžam ledus vannā. Sacensību laikā nepieciešams liels apkalpojošais personāls, kas var nostāties trases malā un padot atvēsinošus dzērienus," Krists pavēra velobrauciena aizkulišu priekškaru. "Šīs nav pirmās sacensības, kad ir tāds karstums, tāpēc tas nav nekas jauns. Organisms jau saprot, kas notiek, un pielāgojas. Jau līdz tūrei bija sacensības karstos apstākļos, un organisms pielāgojās, tāpēc nebija tik traki, kā izskatījās no malas."

Francijas velobraucienu sāka 176 riteņbraucēji. Finišu nesasniedza 41 dalībnieks, un nedaudz mazāk nekā puse jeb 18 sacensības noslēdza pozitīvu Covid-19 testu dēļ. "Sacensību otrajā daļā man arī bija nelieli simptomi – nedaudz sāpēja kakls un bija iesnas, visticamāk, tāpēc ka sapūta kondicionieris. Drošības apsvērumu dēļ man nācās testēties tikpat kā katru dienu, lai nebūtu riska, ka varētu aplipināt kādu komandas biedru."

Israel-Premier Tech komandā velobraucienu beidza trīs no astoņiem startējušajiem riteņbraucējiem. Covid-19 dēļ pirms pēdējā posma bija spiests izstāties kanādietis Maikls Vudss, bet citas saslimšanas dēļ Parīzi nesasniedza arī viņa tautietis un komandas biedrs Gijoms Buavā.

Israel-Premier Tech komandas mērķis bija cīnīties par atsevišķām uzvarām posmos, nevis kopvērtējumā vai kādā no individuālajām ieskaitēm. "Pirmajā nedēļā Jakobs Fūglsangs bija piesardzīgs un centās nezaudēt laiku, lai redzētu, kā attīstās situācija, jo tūre turpinājumā varēja visādi izvērsties. Mēģinājām Jakobu piesargāt kopvērtējumam, bet pēc nedēļas sapratām, ka varam koncentrēties atsevišķiem posmiem. Uzvarējām divos posmos. Tas komandai ir labs sasniegums, tādā ziņā var teikt, ka tūre ir izdevusies," rezumēja Neilands.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi