Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Ekspluatācijā nodota SIA Latvijas Nacionālā sporta centra jaunā sporta ēka – Vieglatlētikas manēža

Saskaņā ar Būvniecības valsts kontroles atzinumu 2023. gada 22. decembrī ekspluatācijā tika pieņemts objekts – daudzfunkcionālā Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža. SIA Latvijas Nacionālais sporta centrs jaunā sporta ēka atrodas Augšielā 1, Rīgā, un apmeklētājiem vieglatlētikas manēža tiks atvērta jau nākamā gada sākumā.

Daudzfunkcionālā vieglatlētikas manēža ir ļoti gaidīts projekts, kas nodrošinās pašus modernākos treniņu un sacensību apstākļus gan profesionāliem sportistiem, gan radīs apstākļus un iespēju vispusīgi attīstīt arī bērnu un jauniešu, kā arī paralimpiskā sporta vajadzības.   

“2024.gadu iesāksim ar pozitīvu un ilgi gaidītu notikumu – vieglatlētikas manēžas atklāšanu. Mūsu kā valsts uzdevums ir nodrošināt mūsdienīgu infrastruktūru, lai mūsu jauniešiem un sportistiem ir pilnvērtīgas sagatavošanās iespējas, kas ļauj sasniegt augstākos rezultātus. Lielāka motivācija un patīkamāk, ja telpas ir mūsdienīgas, jo apkārtējai videi ir nozīme, īpaši uzsākot sporta gaitas. Lai jaunā mūsdienu manēža ne tikai palīdz Latvijas sportistiem sasniegt panākumus pasaulē, bet arī iedvesmo mūsu bērnu un jauniešus vairāk iesaistīties sporta un fiziskās aktivitātēs!” norāda Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša

Vieglatlētikas manēža tika būvēta, ievērojot Latvijas un starptautisko profesionālā sporta organizāciju projektēšanas vadlīnijas, un atbilstoši starptautiskās vieglatlētikas asociācijas “World Athletic” noteikumiem, kas ļauj to sertificēt augsta līmeņa sacensību norisei. Būvniecībā tika ievēroti vides pieejamības standarti, plānošanā iesaistot arī attiecīgo sporta veidu pārstāvjus, lai pēc iespējas racionāli pielāgotu telpas un iekārtas dažādu sporta viedu, tai skaitā paralimpiskā sporta vajadzībām.

“Paldies ikvienam un visai komandai kopā, kas bija, ir un būs iesaistīti vieglatlētikas manēžas realizācijā. Uzsākot būvniecību ar būvatļaujas saņemšanu 2023. gada marta sākumā, mēs apzinājāmies, ka plānotie būvniecības termiņi ir gan izaicinājums, gan atbildība un arī solījums. Šobrīd, saņemot atzinumu par objekta pieņemšanu ekspluatācijā, esmu gandarīts par profesionalitāti un sadarbību, un vairāku uzņēmumu veiksmīgo un rezultatīvo komandas darbu,” saka 
Daniēls Nātriņš, “Latvijas Nacionālais sporta centrs” valdes priekšsēdētājs.

“Kad infrastruktūra ir radīta, tagad mūsu darbs ir to pilnveidot un attīstīt, nodrošinot kvalitatīvu un pieejamu  infrastruktūru katram sportot gribētājam neatkarīgi no profesionalitātes un vecuma vai ierobežotām pārvietošanās iespējām vai īpašām vajadzībām,” sacīja Daniēls Nātriņš. “Ēkas daudzfunkcionalitāte nodrošinās arī apstākļus kultūras pasākumu norisei – koncertiem, izstādēm un dažādiem sarīkojumiem, kā arī tikšanās vietu Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētku dalībniekiem,” papildināja D. Nātriņš.

Vieglatlētikas manēža primāri būs paredzēta vieglatlētikas disciplīnu treniņiem un sacensībām, savukārt ārpus vieglatlētikas treniņu laikiem – komandu sporta veidu, tostarp volejbola, florbola, handbola un futzāla, treniņiem un sacensībām. Manēžā būs trenažieru zāle, kā arī plašas sportistu, treneru un tiesnešu ģērbtuves, masāžas telpas, sauna, sportistu atpūtas telpas, pirmās palīdzības un dopinga kontroles telpas, sacensību organizatoru telpas un sporta inventāra uzglabāšanas telpas. Skatītāju ērtībai tiks nodrošinātas tribīnes, kuru izvietojumu būs iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida ar vairāk nekā 1600 sēdvietu pieejamību. Savukārt ēkas ziemeļu pusē atrodas bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām.

AS “UPB” valdes loceklis Uģis Grīnbergs sacīja, ka “tik apjomīgā projektā kā šis būtiska bija mūsu veiksmīgā ikdienas sadarbība ar pasūtītāju, jo ir svarīgi, lai visas puses būtu tendētas uz racionāla risinājuma atrašanu jebkuros izaicinājumos – un tādi mums bija ne mazums, īpaši projekta sākuma posmā. Arī nodošanas fāzē jutām atbalstu no visiem projektā iesaistītajiem. Protams, īpašs paldies UPB projektēšanas un būvniecības komandai, kas visu šo gadu mērķtiecīgi strādājusi, lai šajā apjomīgajā būvprojektā mums izdotos sasniegt finišu plānotajā laikā!”

"Šie ir svētki plašajai vieglatlētikas saimei. Esam ilgi gaidījuši šo notikumu. Paldies visiem iesaistītajiem par jaunu mājvietu vieglatlētiem, kur tiks sasniegti jauni rekordi un atzīstami rezultāti," teica Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi