Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Protams, kopumā ir liela vilšanās, lai gan taisnība ir arī atzinumā, ka brīnums nenotika

Zembergs pēc PČ vieglatlētikā: Nākotnē var būt vēl sliktāk

Patiesībā Latvijas vieglatlētu ieņemtās vietas pasaules čempionātā vērtējamas pat ar plusa zīmi, ja par atskaites mērauklu ņem pirms sacensībām ieņemtās vietas pasaules rangā. No divpadsmit mūsējiem Dohā tikai četri noslīdēja zemāk, nekā ir viņu vietas rangā. No otras puses, svarīgs atskaites punkts ir sasniegtais rezultāts. Šai ziņā ir krietni bēdīgāk – tikai maratonists Dmitrijs Serjogins sezonas galvenajā startā sasniedza sezonas labāko rezultātu.

Protams, kopumā ir liela vilšanās, lai gan taisnība ir arī atzinumā, ka brīnums nenotika. Ko var gaidīt no sportista, kurš sezonā tikai vienu vai divas reizes ir sasniedzis rezultātu, kas ļautu pārvarēt pirmo kārtu vai iekļūt finālsacensībās, un kurš galvenajam startam ir gatavojies krietni sliktākos apstākļos nekā viņa konkurenti? Piemēram, mūsu skrējējas tikai pāris reižu gadā izbrauc uz treniņnometnēm siltajās zemēs, pārējo laiku salstot un mīcoties pārapdzīvotajā manēžā Maskavas ielā, turpretī Igaunijas 400 metru barjerskrējējs Rasmuss Megi pusgadu trenējas Dienvidāfrikā, Turcijā vai citur zem klajas debess un ar nepatiku atver Tallinas manēžas durvis, lai gan tur apstākļi ir daudzreiz labāki nekā Rīgā. Ilgtermiņa sāpe – pienācīgas manēžas un stadiona trūkums galvaspilsētā – nevar neatsaukties uz vieglatlētu rezultātiem. Nezinu, vai tā ir taisnība, bet, vienai no izlases sportistēm šovasar aizbraucot uz treniņu Arkādijas stadionā, vārti palikuši aizvērti, jo neesot samaksāts par stadiona īri... 

Tiktāl sportistu attaisnojumam, tomēr pātaga arī būtu jāpavicina. Ja reiz viss treniņu process ir bijis pakārtots tam, lai sportiskās kondīcijas virsotne būtu Dohā, tad kā var tā būt, ka tikai maratonists Serjogins sasniedza sezonas labāko rezultātu? Debitantus vēl var saprast, bet lielākā daļa ne jau pirmo reizi nokļuva tik spilgtu starmešu gaismā. Ņemot vērā kritisko situāciju ar sporta bāzēm un atpalicību vēl daudzās jomās, var paredzēt, ka būs tikai vēl sliktāk. 

Top komentāri

Manēža
M
Nevis kārtējā hokeja halle vajadzīga, bet gan vieglatletikas manēža (pat vairākas)
edvinssilavs
e
Ar tādu attieksmi un finansējumu pret sportistiem no mūsu valdības puses neko labu nevarēja un nevarēs gaidīt nākotnē. Mūsu valstī liela daļa , kuri tikuši valdībās pie šprices nodarbojas ar shēmošanām privātajām vajadzībām, nevis ar godprātīgu darbu. Un paliek nesodīti!
Valdība
V
Priekš kam mums vajadzīgs sports lai izmestu naudu?Lielās siles treknumi pienākas tikai mums,Latvijas valstij un tās ierēdņiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi