Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kēls: Zavorotnija servju sērija bija ļoti svarīgs pagrieziena punkts

Latvijas vīriešu volejbola valstsvienības galvenais treneris Avo Kēls pēc komandas uzvaras Maķedonijā atzina, ka servēšana komandai vispirms apgrūtinājusi dzīvi, bet izšķirošajā brīdī jau glābusi. "Visu laiku pie tās strādājam, un arī turpināsim to darīt," uzsvēra igauņu speciālists.

Treneris Latvijas žurnālistiem norādīja, ka pirmā seta gaitu lielā mērā noteica septiņas servē pieļautās kļūdas, kuru dēļ nācās spēlēt saspringtā galotnē. Neveiksmīgi iesāktā otrajā setā latvieši ieguva pat deviņu punktu deficītu, tomēr ar lielisku Andreja Zavorotnija servju sēriju panāca līdzsvaru. "Pie septiņu punktu starpības pārtraukumā teicu, ka nu var un vajag vairāk riskēt servē, un kā reiz Andrejs veica ļoti labu sēriju, kas mums deva sešus punktus pēc kārtas. Panācām izlīdzinājumu, galotnē atspēlējām trīs setbumbas, bet veiksme beigās bija meistarīgāko pusē," stāstīja treneris. Trešajā setā svarīgi bijis jau agri iegūt četru piecu punktu pārsvaru, un tad jau Maķedonijas izlases cīņasspars jūtami mazinājies.

Arī neveiksmīgo otrā seta sākumu Kēls skaidroja ar servi – šoreiz jau teicamo šī spēles elementa veikšanu pretinieku izpildījumā: "Viņi servēja labi, tiešām labi. Tieši tāpēc mums vajadzēja šo agresīvo servi. Ja viņiem pāris reizes izdotos uzņemšana, tad atspēlēties mums būtu ārkārtīgi grūti. Uzdevums bija Andrejam un visiem pēc viņa agresīvi servēt, bet Andrejs ņēma un paveica visu pats. Uzreiz bijām spēlē. Ja izdotos atgūt kaut pa diviem trim punktiem, tad drīz viņiem būtu jau divdesmit punktu, un būtu ļoti sarežģīti atspēlēties."

Kēls paslavēja Tomu Vanagu, kurš iepriekš valstsvienībā nebija starp pamata rotācijas spēlētājiem, tomēr šoreiz izgāja sākumsastāvā un spēlēja produktīvi. "Ja nu tiešām nepieciešams kaut ko kritisku pateikt, tad tā jau atkal ir par servi. Tomam bija divas vienkāršas serves un trīs kļūdas. Visādi citādi viņš spēlē iegāja ļoti labi," vērtēja treneris.

Latvijas valstsvienība ar uzvaru trīs setos jau nodrošinājusi dalību Eiropas Sudraba līgas pusfinālā, tāpēc Kēls solīja pēdējā spēlē pret Austriju iespēju sevi apliecināt rezervistiem. Šī spēle trešdien notiks Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi