Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas dueti izslēgšanas turnīru nesasniedz, triumfē itāļi un kanādietes

Mājas smiltis veiksmi neatnesa Latvijas pludmales volejbola duetiem - sezonas trešajā Pasaules tūres Elite16 posmā Majoros pa visiem izcīnīta viena uzvara. Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai tā grupu turnīra pēdējā spēlē gan vairs nepalīdzēja sasniegt ceturtdaļfinālu.

Pārējiem astoņiem Latvijas duetiem pie panākuma Jūrmalā tā arī neizdevās tikt. Diezin vai būs melots, apgalvojot, ka pieci kvalifikācijā un viens pamatturnīrā spēlējušais duets Pasaules tūres augstākā līmeņa turnīram vēl nebija gatavs, tomēr arī par dalību sacensībās nopelnītie punkti būs vērtīgi, lai piekļūtu Challenge vai vismaz Future līmeņa turnīriem. Vadošo duetu sekmes lieku reizi atgādināja Elite16 sportisko līmeni, pamatturnīrā esot tikai sešpadsmit pasaules vadošajiem duetiem. Kravčenoka/Graudiņa divas pirmās grupu turnīra spēles zaudēja saspringtās trīs setu cīņās, pirmajā no tām nenosargājot pārsvaru pret vēlākajām turnīra finālistēm Barbaru un Kerolu no Brazīlijas. Arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīra gaitā tikai trešā seta galotnē piekāpās topošajiem finālspēles dalībniekiem itāliešiem Paolo Nikolai un Samuelem Kotafavam. 

Kamēr Latvijas duetiem savās smiltīs nesekmējās, Majori ne pirmo reizi ļoti veiksmīgi bija igauņiem. Marts Tīsārs un Kusti Novāks iekļuva ceturtdaļfinālā, jo viņu izšķirošās spēles pretinieki Anderss Mols un Kristians Sērums pēc zaudējuma pirmajā spēlē nolēma izstāties no turnīra, lai neriskētu ar veselību pirms pasaules čempionāta. Vēlāk igauņi sasniedza arī cīņas par godalgām, kuras gan šoreiz kaklā kāra titulētie konkurenti no Itālijas, Kataras un Brazīlijas.

Jūrmalas smiltis veiksmīgas bijušas arī pieredzējušajam itālietim Paolo Nikolai, kurš 2017. gadā tajās kļuva par Eiropas čempionu, bet trīs gadus vēlāk izcīnīja kontinenta meistarsacīkšu bronzas godalgu. Šogad, kopā ar jaunu pārinieki Kotafavu, viņš sāka Elite16 turnīru kvalifikācijā, taču tika līdz finālam, kur varonīgā cīņā atspēlēja astoņas mačbumbas, lai triumfētu turnīrā. Dāmu turnīrā uzvarēja kanādietes Sāra Pavana un Meilisa HumanaParedesa.

Pludmlales volejbola elites pāriem nākamamā pietura būs Romā, kur jau šajā nedēļas nogalē sāksies pasaules čempionāts.

Bīčvolejbols

Pasaules tūres Elite16 Jūrmalā

Kungi, fināls: Nikolai/Kotafava (Itālija) – Šerifs/Ahmeds (Katra) 16:21, 27:25, 15:12; par 3. v.: Andrē/Žorže (Brazīlija) – Nolvaks/Tīsārs (Igaunija) 21:17, 18:21, 15:13

Dāmas, fināls: Pavana/Melisa (Kanāda) – Barbara/Kerola (Brazīlija) 21:19, 20:22, 15:7; par 3. v.: Duda/Ana Patrisja (Brazīlija) – Hjūza/Kolinske (ASV) 21:19, 21:17

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi