Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pretinieku cietoksnī jāaptur Maķedonijas līderis

Pēdējā izbraukuma spēlē CEV Eiropas Sudraba līgas grupu turnīrā Latvijas vīriešu volejbola valstsvienības spēlētāji Skopjē cer uz labu pašu sniegumu, vēl vairāk pastiprinot tos ieročus, ar kuriem maķedoniešus iepriekš trīs setos pārspēja Daugavpilī, kā arī uz labu atmosfēru tribīnēs. Par pirmo faktoru šaubu praktiski nav, jo komanda jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā ar katru uzvarēto cīņu spēlē ar lielāku pārliecību un treniņos lietderīgi uzlabo saspēli savā starpā, bet Skopjes ielās volejbola ažiotāžu nejūt pat vēsturiskā Skopjes cietokšņa Kale paēnā esošās spēļu zāles apkārtnē.

“Noteikti mums pašiem ir labi jāservē, lai atsistu viņus vairāk nost no tīkla, un jāmēģina neitralizēt viņu līderi, diagonāles spēlētāju (Nikolu Gjorgijevu – aut.), kas mums jau ļoti veiksmīgi izdarījās Daugavpils spēlē,” galvenos uzdevumus ieskicē Latvijas izlases libero Ingars Ivanovs. Valstsvienības kapteinis Ruslans Sorokins uzsvēra, ka komanda cenšas nešķirot spēles pēc nozīmīguma, jo tik īsā turnīrā svarīga ir katra cīņa, tomēr spēlētāji apzinoties, ka tieši pēdējās divās spēlēs izšķirsies cīņa par vietu pusfinālā. “Noskaņojums ir labs. Ir komandā dažas mazas mikrotraumas, bet visi būs gatavi,” solīja volejbolists.

Pēc četrām spēļu kārtām Latvijas izlase ar maksimālo punktu skaitu ir grupas līdere. Divpadsmit punktu gan ir arī austriešiem, kuri aizvadījuši par spēli vairāk. Tiesa, trešajā vietā esošā Maķedonija ir finālčetrinieka turnīra saimniece un vietu pusfinālā jau nodrošinājusi, tāpēc, visticamāk, tieši Latvijas un Austrijas divcīņā izšķirsies vēl vienas ceļazīmes ieguvējs. Šeit gan jāņem vērā arī rezultāti B grupā, jo finālturnīra dalībnieces tiks noteiktas pēc kopēja ranga. Tur pēc piecām spēlēm pa divpadsmit punktiem guvušas Horvātijas un Baltkrievijas komandas.

Pirms pusotras nedēļas latvieši savā laukumā Maķedoniju uzvarēja ar pārliecinošu 3-0 (25:17, 25:16, 25:19), tomēr Skopjē pretinieks būs bīstamāks, turklāt komandā atgriezies vadošais cēlājs – līdera Nikola Gjorijeva brālis Gjorgi Gjorgijevs. “No trenera sapratu, ka no tā viņu spēles zīmējums ievērojami nemainās. Vienīgi tas, ka piespēle būs stabilāka. Tāpat lielākā daļa uzbrukumu tiek uzticēta Gjorgijevam, tāpēc svarīgākais ir apturēt viņu,” libero Ivanovs pieļāva, ka spēles plāns būs līdzīgs Daugavpilī izmantotajam, bet ar dažām pamainītām niansēm. Jaunais cēlājs nodrošinās pretiniekiem mazliet vairāk uzbrukuma variācijas.

Nikoja Gjorgijevs ir Eiropas Sudraba līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs, tomēr pēc pirmās spēles, kurā viņš pret grupas pastarīti Kosovu guva 31 punktu, viņa pienesums uzbrukumā nav bijis tik iespaidīgs. Daugavpilī Japānas čempions guva vien 12 punktu, lai gan komanda viņam sarūpēja 36 uzbrukuma iespējas. “Daugavpilī viņus uzvarējām pārliecinoši, tomēr tas bija tāpēc, ka paši nospēlējām ļoti labi. To pašu jāizdara arī Skopjē,” Latvijas izlases treneris Avo Kēls aicināja nelikt Maķedonijas volejbola vienā maisā ar pēdējās divās spēlēs sakauto Kosovu, kas ir objektīvi vājāka par pārējām A grupas komandām.

Kale sporta zāle spēj uzņemt trīs ar pusi tūkstošus skatītāju. Tās ierastie iemītnieki ir handbolisti, tāpēc Kale guvusi iesauku Handbola cietoksnis. Tiesa, Daiņa Krištopāna pārstāvētais pērnais Čempionu līgas uzvarētājs Skopjes Vardar jau vairākus gadus spēlē modernākā arēnā Vardaras upes otrā krastā. Dainis, kuram nupat beigusies sezona Maķedonijā, atklāja, ka vietējie līdzjutēji ir spējīgi sakurt pamatīgu pirtiņu sporta zālē, tomēr tas vairāk attiecināms uz šajā valstī populārākajām handbola un futbola spēlēm.

Kosova volejbolistiem likusi vilties arī zālē valdījušās atmosfēras dēļ. “Bija pamaz skatītāju. Mēs ar čaļiem jau smējāmies, ka paši malā sataisījām lielāku troksni, kad atbalstījām savējos laukumā. Kā būs Maķedonijā? Pat nezinu... Es jau ceru, ka būs pilns un būs skaļi, lai būtu laba atmosfēra, tomēr, redzot, kas notiek ārā, pilsētas ielās, maz ticams, ka tā būs. Var jau būt, ka uz spēli līdzjutēji savāksies lielā skaitā,” sacīja Ivanovs. “Zālē ir karsts, bet vismaz es pie tā jau esmu pieradis. Jau Kosovā bija diezgan silts, un tam nevajadzētu kļūt par problēmu.”

Spēle starp Latviju un Maķedoniju svētdien sāksies 21.15 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē translēs LTV 7. kanāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi