Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zavorotnijs: Treneris mudināja riskēt servē, un tā arī darīju

Par vienu no galvenajiem varoņiem Latvijas volejbola izlases gūtajā uzvarā pār Maķedoniju kļuva RTU/Robežsardzes komandas bloķētājs Andrejs Zavorotnijs, kura serves kritiskā brīdī Latvijas komandai nodrošināja sešus gūtus punktus pēc kārtas un ļāva atgriezties cīņā par uzvaru svarīgajā otrajā setā. "Vēl pagājušajā gadā man izdevās sešu septiņu servju sērija ar vairākiem eisiem (netveramām servēm – aut.), taču tik atbildīgā brīdī un pie tik lielas rezultāta starpības to paveicu pirmo reizi," atzinās 33 gadus vecais volejbolists.

"Bija septiņu punktu starpība un treneris pārtraukumā teica, ka varam justies brīvāk un vairāk riskēt servē. Tieši man vajadzēja iet servēt, un tā arī darīju. Uzservēju ļoti agresīvi un aizgāja ļoti laba sērija," notikumus laukumā spilgti atcerējās Zavorotnijs. Septīto servi pēc maķedoniešu otrā pusminūtes pārtraukuma Andrejs raidīja krietni vājāk, pēc kā komanda zaudēja serves tiesības, bet arī tas bijis trenera norādījums, jo tobrīd igaunis Avo Kēls mudinājis tikai pārservēt bumbu pāri tīklam.

Zavorotnijs uzskata, ka Latvijas valstsvienība labāk aizvadījusi pirmo divu setu līdzīgās galotnes, kurās mazāk kļūdījusies un agresīvāk servējusi. "Līdzjutējus šādos brīžos pat īpaši nemanām. Mums ir sava "oranžā zona", kurai koncentrējamies." Viņu neretās tiesnešu kļūdas neesot uzvilkušas, lai gan emocijās varbūt kāds skarbāks vārds no lūpām bijis nolasāms: "Tās ir tikai emocijas. Jau nākamajā izspēlē viss ir aizmirsts un ejam tālāk."

Tieši Maķedonijā 15. un 16. jūnijā notiks Eiropas Sudraba līgas finālturnīrs. "Man jau viss pamatdarbā ir sarunāts, piedalīšos," solīja Zavorotnijs, kurš nav pilna laika volejbolists. "Šī spēle bija ļoti noderīga, jo laukumā visu laiku bija nopietna cīņa. Bija milzu karstums, kādā vēl nebiju spēlējis. Par vietu arī nevaru sūdzēties. Dzīvošana un ēdināšana bija normāla. Tikai sporta zāle pirmajās dienās pēc handbolistiem bija diezgan netīra, bet, kad uzklāja volejbola segumu, viss bija pavisam labi," Andrejs Zavorotnijs jau briest izšķirošajām cīņām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi