Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Apple pirmajā nedēļas nogalē pārdevis vairāk nekā 10 miljonus iPhone jauno modeļu

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija _Apple Inc. _pirmdien paziņoja, ka pirmajā nedēļas nogalē pēc viedtālruņa iPhone jaunāko modeļu nonākšanas tirdzniecībā pārdoti vairāk nekā desmit miljoni tālruņu, kas ir rekordaugsts līmenis.

Tādējādi pārspēts pirms gada reģistrētais iPhone iepriekšējo modeļu tirdzniecības apjoma rekords, kas veidoja deviņus miljonus vienību.

"iPhone 6 un iPhone 6 Plus pārdošanas apjoms pārspējis mūsu prognozes pirmajai nedēļas nogalei un mēs nevarētu būt laimīgāki," norāda Apple vadītājs Tims Kuks.

Kuks piebilst, ka tirdzniecības apjoms būtu vēl lielāks, ja uzņēmums būtu spējis nodrošināt piegādes.

Jaunie viedtālruņi tirdzniecībā piektdien nonāca Japānā, ASV, Francijā, Vācijā, Honkongā, Austrālijā, Lielbritānijā, Kanādā, Puertoriko un Singapūrā.

Savukārt 26.septembrī iPhone 6 un iPhone 6 Plus pie patērētājiem nonāks vēl vairāk nekā 20 valstīs, tostarp Itālijā, Jaunzēlandē, Krievijā un Turcijā.

Jau ziņots, ka Apple 9.septembrī prezentēja jaunākos viedtelefonu modeļus, kas ieguvuši nosaukumus iPhone 6 un iPhone 6 Plus, bet to ekrānu izmēri ir attiecīgi 4,7 collas (11,9 centimetri) un 5,5 collas (14 centimetri).

Abi telefoni aprīkoti ar Apple izstrādātajiem procesoriem A8, kas, kā apgalvo kompānija, to veiktspējas ātrumu palielina par 25%. Tāpat jaunajiem iPhone modeļiem ir uzlabota izšķirtspēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko