Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kickstarter kampaņā startē Latvijā radīts robotu start-up

Latvijā radīts jauns, inovatīvs start-up uzņēmums, kas ražo programmējamus cīņas mini robotus. Uzņēmums Robot-Nest nupat uzsācis pūļa finansēšanas vietnē Kickstarter kampaņu tās cīņu robota SumoBOY masu ražošanas finansēšana ar mērķi padarīt sumo robotu sacensības populārākas globālā mērogā un veicināt programmēšanas un elektronikas pamatu apguvi jauniešu vidū, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma pārstāvis Edgars Dudko. 

Visi SumoBOY komandas dalībnieki pārstāv Latvijas robotikas kopienu un ir ilggadēji robotikas entuziasti ar daudzu gadu pieredzi. SumoBOY komplekts sastāv no divām daļām:

- SumoBoy  ir programmējams, uz Arduino mikorkontrolieri balstīts mini sumo robots, kura pamatuzdevums ir piedalīties robotu sumo sacensībās. Robota programmēšanā tiek izmantota C un C++ programmēšanas valoda.

- Montāžas plate paredzēta elektronikas un programmēšanas pamatu apguvei. Komplektā esam iekļāvuši vairākus desmitus komponenšu, kas ļauj izprast un apgūt robotu darbības pamatprincipus, kā arī iemācīties programmēt.

SumoBOY Kickstarter kampaņa ir mēģinājums veicināt sumo robotu popularitāti globālā mērogā. “Mūsu mērķis ir panākt jaunu komandu un pulciņu rašanos visā pasaulē, attīstīt sacensības, piesaistot jaunus entuziastus. Ar savu piemēru vēlamies mudināt jauniešus izvēlēties studēt programmēšanu un inženierzinātnes, vienlaikus demonstrējot, ka tas var būt aizraujoši un jautri”, stāsta komandas Rīkotājdirektors Guntis Kulikovskis.

Lai savu mērķi veiksmīgi sasniegtu, SumoBOY nepieciešams 100 000 Eiro finansējums, masveida ražošanas uzsākšanai un produkta atpazīstamības veicināšanai globālā mērogā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko