Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Samsung saņem sūdzības par problēmām ar veļas mašīnām (papildināts 13:39)

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums Samsung Electronics veic pārrunas par iespējamām drošības problēmām saistībā ar atsevišķām tā ražotām veļas mazgājamām mašīnām, ņemot vērā tiesā iesniegtu kolektīvu sūdzību par šo ierīču uzsprāgšanas gadījumiem, trešdien paziņoja kompānija.

Šādas ziņas izskan neilgi pēc tam, kad Samsung bija spiests apturēt Galaxy Note 7 tirdzniecību un atsaukt 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē pēc saņemtām ziņām par šo ierīču iespējamiem sprāgstošiem akumulatoriem.

Samsung Electronics Baltics portālam Diena.lv norādīja, ka minētajās situācijās veļasmašīnas gan nav sprāgušas.

"Retos gadījumos konkrētām vienībām var rasties spēcīgas vibrācijas, kas potenciāli var radīt ievainojumu vai īpašuma bojājumu risku, īpaši mazgājot gultasveļu, smagu veļu vai ūdensizturīgas drēbes. Šī situācija nav skārusi veļasmašīnas, kas pārdotas ārpus Ziemeļamerikas valstīm," uzsvēra uzņēmums.

Samsung veic "aktīvas sarunas ar ASV Patēriņa preču drošības komiteju saistībā ar problēmām ar vertikālās ielādes veļas mašīnām, kas ražotas laika periodā no 2011.gada marta līdz 2016.gada aprīlim," norāda uzņēmums.

"Retos gadījumos ietekmētās ierīces var piedzīvot anormālas vibrācijas, kas var radīt cilvēku ievainojumu vai īpašumu bojājumu riskus, kad tiek mazgāta gultas veļa, apjomīgi vai ūdensizturīgi priekšmeti," skaidro kompānija.

"Samsung" aicina patērētājus šo priekšmetu mazgāšanai izmantot ciklu ar lēnu ātrumu, kamēr uzņēmums nav nodrošinājis papildu informāciju vai nolēmis par rīcību šajā situācijā.

Kāda ASV juristu firma tiesā Ņūdžersijā iesniegusi sūdzību, ka "atsevišķas vertikālās ielādes veļas mašīnas uzsprāgušas īpašnieku mājokļos, novedot pie potenciāliem cilvēku ievainojumiem vai īpašuma postījumiem."

Papildināts ar trešo un ceturto rindkopu; mainīts virsraksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko