Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Ambiciozā virtuālās realitātes projektā investē 75 miljonus dolāru

Projektā, kas sola piedāvāt virtuālās realitātes brilles Oculus Rift un kura izstrādātāji apgalvo, ka viņu brilles izmainīs to, kā tiek patērēts vizuālais saturs, investēti jau 75 miljoni dolāru (39 miljoni latu), vēsta tehnoloģiju portāls TechCrunch.

ASV kompānija Oculus VR ar savu virtuālās realitātes briļļu ietaisi debitēja publisko investīciju platformā Kickstarter, kur no vairāk nekā 2500 cilvēkiem savāca 2,6 miljonus dolāru (1,35 miljonus latu) un pirmajā kārtā no citiem investoriem piesaistīja vēl 10 miljonus dolāru (5,2 miljonus latu). Investīciju otrajā kārtā uzņēmums piesaistījis 75 miljonus dolāru (39 miljonus latu) un sācis masveidā pieņemt darbā dažādus speciālistus, lai sekmētu produkta attīstību.

Pēc investīciju piesaistes Kickstarter Oculus VR izstrādātājiem ir pārdevis jau aptuveni 42 tūkstošus Oculus Rift briļļu. Par projektu ir ieinteresējies arī datorspēļu izstrādātājs Džons Karmaks, kurš pazīstams kā populārās spēles Doom izstrādātājs un trīs dimensiju asa sižeta spēļu žanra pionieris. Karmaku virtuālās realitātes platforma ieinteresējusi tik ļoti, ka viņš pametis darbu spēļu izstrādes kompānijā ID Software un kā projekta tehniskais direktors pievienojies Oculus Rift komandai.

Oculus VR 2012.gadā ASV nodibināja Palmers Lakijs, kurš līdz tam bija darbojies Dienvidkalifornijas Universitātes Radošo tehnoloģiju institūtā.

Oculus Rift brilles ir valkājama ietaise, kas lietotājam ļauj vērot trīsdimensiju attēlu, ko katrai acij rāda savs ekrāns. Ietaise arī piefiksē lietotāja kustības un attiecīgi maina attēlu, lai rastos iespaids, ka pārvietošanās notiek virtuālajā telpā. Patlaban briļļu izšķirtspēja ir 1280x800 pikseļu, bet versija, kas tiks piedāvāta patērētājiem, būs ar 1080 punktu izšķirtspēju.

Izstrādātāju versijas cena ir 300 dolāri (156 lati), un gala versijas cena tiek lēsta kā tāda pati vai pat zemāka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko