Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Ar latvieša līdzdalību izgudrots mētājams plīša mikrofons

Somu uzņēmums Catchbox, kura tehniskais direktors ir latvietis Miķelis Studers, izstrādājis plīša kubā iestrādātu mikrofonu, ko neformālās konferencēs pamest runātājiem, lai tos labāk iedrošinātu, vēsta tehnoloģiju portāls TechCrunch.

Catchbox interesentiem piedāvā mikrofonu, kas iebūvēts mīkstā auduma kubā, ko līdzīgi mīkstai rotaļlietai var pamest kādam no konferences runātājiem. Kubs ir pieejams dažādās spilgtās krāsās, un projekta izstrādātāji uzskata, ka šāds spēles elements varētu padarīt atbrīvotāku parasti ieturēto konferenču auditoriju.

Tehniski Catchbox izpildīts, pielietojot bezvadu mikrofonu un sensoru, kas mikrofonu atslēdz, kamēr tas lidojumā ceļo pie kāda no potenciālajiem runātājiem. Tā kā Catchbox apvalks ir mīksts, tad ierīcei nekas nedraud, ja arī to gadīsies nenoķert. Iebūvētajam sensoram viena no funkcijām ir kritiena gadījumā mikrofonu atslēgt, lai, tam piezemējoties, skaļruņos netiktu atskaņots skaļš troksnis. Komplektā tiek piedāvāts arī uztvērējs, ko pievienot pie skaņu sistēmas.

Patlaban Catchbox ir pieejams pasūtīšanai mājaslapā par 395 eiro (277 latiem). Plīša mikrofonu iespējams pasūtīt oranžā, zilā, zaļā un lillā krāsā, kā arī uzdrukāt tekstu līdz 13 zīmēm. Patlaban tiek solīts, ka mikrofonus būs iespējams saņemt 2014.gada jūnijā.

Projekts izstrādāts Alto universitātē Somijā. Pie projekta kā tehniskais direktors strādā arī latvietis Studers, kurš turklāt kopā ar somiem Timo Kaupilu un Piri Tānilu ir arī projekta idejas līdzautors.

Catchbox ir dibināts 2012.gada decembrī, un to jau ir iegādājušies ap 100 klientiem, to skaitā arī mikrofoni piegādāti Evernote, Ohjelmisto Yrittäjät, SEFE un Ziemeļvalstu biznesa forumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 8.05.2024.

80% cilvēku uzskata, ka pats grūtākais darbā, neatkarīgi no darba veida, ir celšanās agri no rīta.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko