Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Eiropas Komisija un SamKnows uzsāk platjoslas tīkla veiktspējas pētījumu Eiropā

Eiropas Komisija sadarbībā ar platjoslas veiktspējas speciālistu SamKnows ir uzsākusi projektu visā Eiropā, lai reģistrētu platjoslas pieslēguma veiktspēju ES dalībvalstīs un trīs citās valstīs. Projekta mērķis ir palīdzēt interneta pakalpojumu sniedzējiem, regulatoriem un patērētājiem uzlabot interneta pakalpojumus Eiropas dalībvalstīs.

Brīvprātīgajiem tiks nosūtīta neliela „Whitebox” ierīce, kas pievienojama viņu mājas interneta savienojumam. Kamēr platjoslas līnija netiks izmantota, Whitebox veiks automatizētu testu sēriju, lai izmērītu savienojuma ātrumu un veiktspēju. Brīvprātīgo darbs ne tikai palīdzēs Eiropas Komisijai veikt šo pētījumu, bet arī saņems detalizētus reāllaika datus par sava savienojuma veiktspēju, tostarp ātrumu un uzticamību.

Saņemtā informācija sniegs ieskatu platjoslas pieslēgumu veiktspējā visā Eiropā, lai ļautu veikt plānošanu nākotnē un piedāvātu caurredzamību patērētājiem, kas maksā par platjoslas savienojumu. 

Programmatūras izstrādātāja Sema Krauforda (Sam Crawford) 2003. gadā dibinātais uzņēmums SamKnows tika izveidots kā patērētāju informācijas tīmekļa vietne ātrākas platjoslas interneta veicināšanai. Jau 2008. gadā Sems izstrādāja īpašu platjoslas mērīšanas tehnoloģiju, kuru kopš tā laika ir nodrošinājis patērētājiem, piemēram, Apvienotajā Karalistē un ASV. Kā viens no konstatētajiem rezultātiem ir jāpiemin fakts, ka Apvienotajā Karalistē platjoslas veiktspēja bija mazāka par 50 % no reklamētā ātruma.

Lai piedalītos, patērētājiem jāapmeklē vietne http://www.samknows.eu un jāpiesakās bezmaksas Whitebox saņemšanai no SamKnows.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko