Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Gatavojoties tehnoloģiju izstādei CeBIT|2013

Kā katru gadu, arī šogad Hanoverē, Vācijā no 5. līdz 9. martam, norisināsies viena no lielākajām Eiropas informācijas tehnoloģiju izstādēm – CeBIT. No citām, piemēram, IFA tā atšķiras ar to, ka šajā izstādē dominē dažādi programmatūras risinājumi uzņēmumiem, tajā skaitā drošības, datu bāzu, dažādu CRM un citi risinājumi.

Programmatūras izstrādes uzņēmumi demonstrē savu risinājumu jaunākās versijas. Šogad galvenās tendences izstādē ir mākoņskaitļošanas risinājumi, mobilie risinājumi, darījumi sociālo tīklu vidē, uzņēmuma iekšējā sociālā un darbu plānošanas infrastruktūra un lielo datu apstrāde un analīzes risinājumi. Neizpaliks pat energotaupības un energopārvaldes risinājumi. Sekojot jaunākajai prognozei, ka klasiskos e-pasta izsūtes risinājumus jau 2015. gadā gaida noriets, tādēļ redzēsim arī dažādus komunikāciju risinājumus uzņēmuma iekšējai un ārējai komunikācijai.
Jaunums šogad būs īpašs pasākumu kopums līdzekļu piesaistei jauniem radošiem IT uzņēmumiem, jeb StartUps.

Biznesa enģeļu un investoru piesaiste, risinājumu ideju prezentācija un citi pasākumi, kas savienotu IT idejas un talantus ar finansējumu un marketingu. Jo īpaši šis varētu būt interesanti viedtālruņu un datoru aplikāciju, digitālo mediju izstrādātājiem, kas meklē "dziļākus ūdeņus" un, protams, līdzekļus savai attīstībai.

Neiedomājami lielajā izstāžu kompleksā, kas šogad sastāvēs no vairāk nekā 20 hallēm, redzēsim arī risinājumu specializāciju transporta, medicīnas, sakaru un pat aviācijas industrijām. Neizpaliks dažādu izplatīšanas tīklu, mobilo maksājumu, ePārvaldes risinājumu. Starp citu, jau no 2009. gada, ePārvalde un ePakalpojumi izstādē ir visai ievērojami pārstāvēti. Ņemot vērā, ka pēc 10 gadiem vairāk nekā puse no pasaules iedzīvotājiem dzīvos pilsētās, šāda veida risinājumi kļūs vitāli svarīgi šo iedzīvotāju prasību apkalpošanā. Neskatoties uz visai ievērojamu progresu ePakalpojumu jomā, ko Latvija jau ir veikusi, viennozīmīgi būs iespējams redzēt daudzus jaunus risinājumus un apmainīties ar pieredzi gan ar Eiropas valstu, gan reģionu vai pašvaldību e-risinājumiem.

Šogad CeBIT ir izvēlējies partnervalsti Poliju, ņemot vērā gan poļu uzņēmumu interesi par Eiropas tirgu, gan arī IT speciālistu skaitu, kas Polijā tiek sagatavoti. Nav noslēpums, ka gan Vācijā, gan Polijā, atšķirībā no pārējām rietumeiropas valstīm, izaugsme nav apstājusies un ja Vācija ir Eiropas ražošanas centrs, tad Polija atbilstoši vēlas pozicionēt sevi ne tikai kā agrāra valsts, kas ir Eiropas "maizes klēts", bet arī kā valsti ar pieaugošu inovāciju potenciālu un IT sektoru, kur jau šobrīd ir reģistrēti 50.000 IKT uzņēmumi.

Šāda partnerība un citi globalizācijas risinājumi tiks atspoguļoti "koplietojamās ekonomikas" risinājumos. Ir pašsaprotami, kā privātpersonas lieto mākoņservisus un failu koplietošanas pakalpojumus, tādēļ interesanti būs iepazīties ar tieši uzņēmumu zināšanu un materiālu koplietošanas un īres risinājumiem, jo šī gada CeBIT galvenā devīze jab tēma ir "Shareconomy".

Kādēļ piedalīties šādā izstādē? Latvijas uzņēmumiem tā ir iespēja atlasīt tieši viņu nozarei noderīgus IT risinājumus no "pirmās rokas", savukārt tiem, kas piedalās, tā ir iespēja atrast sev jaunus klientus vai partnerus.

Personiska pieredze gan liecina, ka vērtīgi un ilgspējīgi kontakti, kas pāraugs eksporta biznesā gan būs viens vai divi, tomēr nauda, ko šāda veida sadarbība ilgtermiņā ienesīs, protams, ja nepalaidīsiet iespējas garām, atsvērs dalības vai ceļa izdevumus, ja nolemsiet. Latvijas IKT sektoram šī izstāde ir krietni nozīmīgāka un noderīgāka, nekā patēriņa produktu izstādes. Ja nogursiet meklēt jaunus partnerus, un ticiet man - noteikti nogursiet, laiku var lietderīgi pavadīt neskaitāmās prezentācijās un risinājumu konferencēs, kur uzstāsies dažādu uzņēmumu vadītāji un risinājumu pārstāvji no visas pasaules.

Latvijas uzņēmumi piedalās izstādē jau ilgus gadus. Šogad trešo reizi CeBIT vēsturē, Latvija tiks pārstāvēta arī ar 60m2 lielu valsts stendu. Bez LIAA, kas informēs par valsts IKT, šogad piedalīsies sekojoši Latvijas uzņēmumi: SAF Tehnika, Giraffe vizualizācijas grupa, iMedia, Istabai, Jāņa Sēta, Lingmaster, Mapon, MoonCom, Proks, M4U un SWH Sets.

Start-me-Up kampaņas ietvaros, vēl līdz janvāra beigām var pieteikties loterijā un laimēt stenda vietu. Kāpēc nepamēģināt. Savukārt Match-and-meet ļaus savlaicīgi noorganizēt vajadzīgās tikšanās aci pret aci.

Ja brauksiet, ņemiet vērā, ka viesnīca ir jārezervē, cik vien savlaicīgi ir iespējams. Bruņojieties ar lielu daudzumu vizītkaršu, jo to var vienkārši nepietikt. Ērtākai navigācijai izstāžu kompleksā ir izstrādāta CeBIT aplikācija mobilajiem tālruņiem, kas satur informāciju gan par dalībniekiem, gan semināriem un konferencēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko