Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Google interneta pārlūks Chrome kļuvis otrs populārākais pasaulē

Interneta pakalpojumu koncerna Google izstrādātais interneta pārlūks Chrome kļuvis par otru populārāko interneta pārlūku pasaulē, apsteidzot atvērtā koda pārlūku Firefox, ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls The Register.

Portāls atsaucas uz interneta monitoringa kompānijas StatCounter novembrī apkopotajiem datiem. Pirmo vietu kā vispopulārākais pārlūks joprojām ieņem Internet Explorer, ko izstrādājis IT koncerns Microsoft.

Interneta pārlūki ir programmatūra, kas dara iespējamu apskatīt gandrīz jebkuru interneta lapu vai vietni. Tos parasti piedāvā lejuplādēt bez maksas.

"Prognozējam aizraujošu cīņu starp Microsoft un Google, jo Chrome izaugsmes tempi liecina, ka tas kļūs par reālu globālu konkurentu Internet Explorer," The Register citē Statcounter vadītāju Audhanu Kalenu.

Chrome bija vienīgais no pārlūkiem, kas izrādījis būtisku izaugsmi, vadoties no pēdējo divu gadu laikā uzkrātiem datiem, augot arī par 10%, salīdzinot ar pērno gadu, ziņo StatCounter. Analītiķi piebilst, ka Apple Macintosh datoriem izstrādātā pārlūka izplatība pieaugusi "pieticīgā apjomā", bet Internet Explorer un Firefox tirgus daļas ir samazinājis Google jauniesācējs.

Chrome apsteidza Firefox starp Eiropas interneta lietotājiem jau jūlija mēnesī, un Āzijā tas notika septembrī, raksta portāls. Savukārt Dienvidamerikas lietotājiem Chrome ir pirmā vietā ar 40% tirgus.

Chrome pārlūks pirmo reizi parādījās Microsoft Windows operētājsistēmai pielāgotā versijā 2008.gada decembrī. Jau 2008.gada septembrī Google publiskoja būtiskas daļas no Chrome pirmkoda (pārlūks jau darbojas testa jeb "beta" versijā), un to neatkarīgi attīstītāji sāka pielāgot MacOS un Linux operētājsistēmām. 2010.gada maijā parādījās pirmā "stabilā" (nevis testa) Chrome versija MacOS datoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko