Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Google kartē vairāki Latvijas ielu nosaukumi ir krievu valodā

No otrdienas Google meklētājā pieejamā karšu funkcija _Google Street View _darbojas arī Latvijā. Interesenti, izmantojot šo pakalpojumu, var virtuāli izstaigāt Rīgu un citas pilsētas. Lietotāji gan atklājuši, ka vairāku ielu nosaukumi rakstīti krievu valodā.

Grayling konsultante Latvijā Inga Oliņa portālam Diena.lv atzina, ka par šo problēmu jau ziņots kartes izstrādātājiem. "Mēs esam parūpējušies, lai šo ziņu nodotu. Ceru, ka tuvākajā laikā tas tiks izlabots. Man gan ir grūti prognozēt, kādos termiņos," sacīja I.Oliņa. Viņa portālam Diena.lv sacīja, ka šobrīd nav zināms, cik ielu nosaukumi ir redzami krievu valodā.

Grayling pārstāve arī atklāja, ka, piemēram, aplūkojot Latvijas pilsētu karti no Lietuvas, visi ielu nosaukumi ir latviešu valodā. Viņa gan nezināja teikt, kādēļ kaimiņvalsts iedzīvotāji karti redz pareizā valodā. I.Oliņa arī uzsvēra, ka par kļūdām var ziņot ikviens lietotājs. "Ja tā var labot, tas to noteikti izdarīs," piebilda Grayling darbiniece.

Kā vēstīts, kopš otrdienas arī Latvijas ceļi un pilsētas ielas apskatāmas Google Street View režīmā, kas ļauj apskatīt tās 360 grādu fotogrāfijās.

Top komentāri

asdf
a
okupanti!
Robis
R
Te nav nekā neparasta - tie krievi, kas Rīgu uzskata par "skaistu krievu pilsētu", jau izsenis Gūgles kartēs rediģējuši ielu nosaukumus tā, lai tie atbilstu viņu "idealiem". Tā, piemēram, Brīvības iela, rajonā ap kādreiz šeit stāvējušo Lēninu, Gūgles kartēs ir marķēta krieviski. Esmu rakstījis par šo uz Gūgli vairākkārt, taču viņus kā transnacionālu kompāniju šādi sīkumi neinteresē - vairāku gadu laikā neesmu saņēmis nevienu atbildi, nemaz nerunājot par to, ka bezkaunīgās "kļūdas" būtu labotas. Paldies DIENAI par iesaistīšanos! Varbūt tas palīdzēs bezkauņas nolikt pie vietas :)
Galina
G
Izskatas, ka googel strada krievi vai vinu uzpriktie emisari, kuri speciali veic provokacijas. Ka Latvijas valsst karte varetu butu kaut viena iela krievu valoda, ja Latvija valsst valoda ir latviesu valoda? Kad stulbie, aprobezotie Latvijas prezi, ministri, deputati, ieredni pienems likumu par to ka visas Latvijas valsts skolas, macibu iestades, valsst un pasvaldibu bernudarzos macibu process ir janodrosina 100% Latvijas valsst valoda- latviesu valoda? Ir tacu neiedomajami ka pat pec 22, gadiem kops atjuanota Latvijas valsts neatkariba Latvijas valsti joprojam notiek izglitibas nodrosinasana okupantu valoda- krievu valoda.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 17.05.2024.

Diez vai daudz kas var izskatīties sliktāk par taviem vecajiem apaviem, kad tu tos apavu veikalā noauj, lai pielaikotu jaunus

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko