Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Google noliedz sava dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu

ASV interneta giganta "Google" valdes priekšsēdētājs Ēriks Šmits Savienoto Valstu Senātam trešdien apliecināja, ka "Google" ļaunprātīgi neizmanto savu dominējošo stāvokli interneta meklēšanas pakalpojumu tirgū.

Jau ziņots, ka ASV Senāta Konkurences noteikumu, konkurences politikas un patērētāju tiesību apakškomisija sākusi izskatīt jautājumu, vai "Google", nodrošinot interneta meklēšanas pakalpojumus, priekšroku dod savām tīmekļa vietnēm un produktiem.

Aizstāvot uzņēmuma darbību, Šmits komisijas sēdē trešdien uzsvēra, ka ""Google" nedara neko tādu, lai bloķētu piekļuvi konkurentiem un citiem informācijas avotiem".

Turpretī Jūtas štatu pārstāvošais senators Maikls Lī pauda pārliecību, ka dominējošais stāvoklis tirgū sniedz uzņēmumam "nedabīgas un ārkārtējas priekšrocības" un kompānija nonākusi interešu konfliktā.

Satraukums par "Google" dominanci interneta meklēšanas tirgū aizvien pieņemas spēkā, uzņēmumam turpinot paplašinot savu darbību aizvien jaunās nozarēs, gan izstrādājot operētājsistēmas mobilajiem tālruņiem un planšetdatoriem, gan piedāvājot kartes, iespēju iepirkties un rezervēt ceļojumus.

Eiropas Savienības (ES) konkurences uzraugi izmeklēšanu pret "Google" sāka jau pērnajā novembrī, bet ASV Federālā tirdzniecības komisija (FTC) "Google" stāvokli tirgū sāka izskatīt jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko