Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Kā tehnoloģijas var palīdzēt sasniegt fitnesa mērķus?

Tehnoloģijas bieži vien tiek vainotas pie aizvien mazkustīgāka dzīvesveida, kas mūsdienās raksturīgs daudziem. Patiesībā tehnoloģijas var tikt izmantotas arī kā motivācija, lai iegūtu un uzturētu fizisko formu. Vairāki pētījumi apstiprina, ka cilvēki, kuri izmanto tehnoloģijas savu treniņu papildināšanai, uzskata sevi par veiksmīgākiem savu svara samazināšanas un fiziskās veselības mērķu sasniegšanā.

Lai arī liela daļa savā treniņu rutīnā neko vairāk par MP3 mūzikas atskaņotājiem neizmanto, ir vairāki veidi, kā tehnoloģiju integrēšana treniņos var palīdzēt ne tikai uzlabot fitnesa rezultātus, bet arī labāk iepazīt savu ķermeni. Viena no jaunākajām tendencēm fitnesa tehnoloģiju jomā ir nēsājamās veselības uzraudzības ierīces, kas bieži ir aproces vai piespraudes veidā, un ir paredzētas nēsāšanai ikdienā. Šīs ierīces ļauj precīzi noteikt tādus svarīgus datus kā distance, ātrums, patērēto kaloriju daudzums, sirds ritms un pat gulēšanas paradumus. Papildus tādas viedas sporta aproces kā LG Lifeband Touch ir arī savienojamas ar viedtālruņiem (pieejams Android un iOS atbalsts), kas nodrošina iespēju saņemt paziņojumus par neatbildētiem zvaniem un īsziņām, kā arī kontrolēt mūzikas atskaņošanu. Turklāt, pateicoties savienojumam ar viedtālruņiem, šīs ierīces spēj pārraidīt datus kas ļauj pastāvīgi uzraudzīt savu progresu, nodrošinot papildu motivāciju.

Viedās sporta aproces ir arī  lielisks aksesuārs, jo tās izstrādātas ne tikai nēsāšanai treniņu laikā, bet arī ikdienā birojā vai mājās. Liela daļa ražotāju piedāvā dažādas krāsas, lai pielāgotos individuālajam stilam, kamēr citas aproces ir aprīkotas arī ar skārienjutīgu OLED displeju.

Sirds ritma monitori var būt lielisks rīks cilvēkiem, kuriem ir vēlme uzlabot savu veselību un treniņa rezultātus. Sirds ritma uzraudzīšanai treniņa laikā ir divi svarīgi iemesli - drošība un panākumi. Piemēram, ja treniņa laikā sirds ritms nepārsniedz sirds ritmu miera stāvoklī (~40 sitieni minūtē), tad Jūs netrenējaties pietiekami cītīgi. Taču, ja sirds ritms pārsniedz normālu diapazonu, tad Jūsu treniņa slodze pārsniedz drošības parametrus. Tādējādi sirds monitors palīdzēs pielāgot savu treniņu, lai nodrošinātu, ka Jūs no tā iegūsiet labvēlīgus rezultātus. Vairums kardiotrenažieru ir aprīkoti ar iebūvētiem sirds ritma monitoriem, taču sirds ritma uzraudzīšanai ārpus trenažieru zāles Jums būs nepieciešama pārnēsājama monitoringa ierīce. Tradicionālie pārvietojamie sirds ritma monitori tiek piedāvāti pulksteņa formā, taču vienmēr varat izvēlēties kaut ko krietni interesantāku, piemēram, LG Heart Rate austiņas. Šīs unikālās divfunkciju austiņas piedāvā ērtu veidu, kā lietotājiem noteikt savu sirds ritmu treniņa laikā. Šādi diskrēti sirds ritma monitori varētu arī būt noderīgi pacientiem ar hroniskām sirds slimībām un sniegt viņiem palīdzību precīzu simptomu noteikšanai.

Viens no lielākajiem fitnesa ieguvumiem, ko tehnoloģijas var nodrošināt, tiek panākts ar sociālās atbildības palīdzību. Savienojamība ar viedtālruni nodrošina iespēju datus sinhronizēt un koplietot tiešsaistē, izmantojot tādas viegli lietojamas aplikācijas kā LG Fitness, MyFitnessPal un Runkeeper. Tādējādi tiek nodrošināta spēļošanas un konkurences apziņa, sniedzot papildu motivāciju savu mērķu sasniegšanai. Jūs savu atbildību arī varat pacelt nākamajā līmenī ar tādām aplikācijām, kā GymPact, kas Jums pieprasa samaksāt īstu naudu katru reizi, kad Jūs izlaižat treniņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko