Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kvantu fiziķis iesaka aplikācijas pārbaudes darbu nokārtošanai

Maijs un jūnijs ierasti ir skolēnu, studentu un tāpat arī skolotāju pats saspringtākais laiks. Mobilās tehnoloģijas, tās pareizi izmantojot, sniedz iespēju gatavoties eksāmeniem interaktīvā ceļā. Samsung kopā ar kvantu fiziķi un pasniedzēju Vjačeslavu Kaščejevu apkopojis aplikācijas mācību strukturēšanai un gada laikā iegūto zināšanu nostiprināšanai.

Plānošana ar Evernote – puse no panākumiem

Evernote ir mūsdienīga piezīmju lapiņu versija. Atšķirība vien tajā, ka visas svarīgās lietas, darāmie darbi, konsultāciju vai eksāmenu laiki, dokumenti un noderīgās interneta vietnes apkopotas vienuviet digitālā veidā, tāpēc sistemātiskums gatavošanās procesā garantēts. Pateicoties sinhronizēšanai, to-do jeb darbu sarakstam iespējams sekot līdzi gan telefonā, gan planšetē vai datorā. Turklāt ar svarīgākajām piezīmēm iespējams dalīties ar saviem klases vai skolas biedriem – piemēram, ar nodarbībā piefiksēto konsultāciju sarakstu.

Snap Note – iemūžini uz tāfeles rakstīto

Aizrautīgā un dinamiskā mācību procesā lieti var noderēt Samsung Galaxy Note 4 telefonā iebūvētā Snap Note funkcija, kas uz tāfeles uzrakstīto ļauj pārvērst rediģējamā un papildināmā attēlā telefonā. „Šī funkcija ļauj satvert idejas, kad tās ir plūstošas kā nepapdedzināts māls,” salīdzina kvantu fiziķis un pasniedzējs Vjačeslavs Kaščejevs un piebilst, ka, lietojot viedtālruni, noder arī tiešsaistes datu glabātuve DropBox, kas ļauj studentiem pārsūtīt ar Snap Note uzņemtos pierakstus. V.Kaščejevs norāda, ka šāda dokumentu digitalizēšana lieliski noder arī dabas saudzēšanai un zaļās domāšanas veicināšanai.

Virtuālā skola – uzdevumi.lv

Latvijā veidotais portāls uzdevumi.lv ir pieejams arī mobilajā versijā, tāpēc dažādu grūtības pakāpju uzdevumu risināšanai un teorijas apguvei to var izmantot gan starpbrīdī, gan esot ceļā uz skolu. Šī virtuālā skola ļauj arī gatavoties pārbaudījumiem, analizējot un pildot iepriekšējo gadu eksāmenu uzdevumus. Tajos pieļautās kļūdas tiek digitāli izskaidrotas ar pareizās atbildes un risinājuma palīdzību.

Letonika.lv – par latviešu valodu, vēsturi un kultūru

Izzinot latviešu valodas, literatūras, kultūras un vēstures līkločus, lieti var noderēt portāls letonika.lv, kurā mūsu pašu autoru darbus iespējams lasīt savā viedierīcē. Vietnē pieejami literatūras konspekti, kā arī dažādas fotogrāfijas, lai veicinātu izpratni par dažādiem vēstures laikposmiem. Savukārt plašajā enciklopēdiju klāstā iespējams uzzināt ne tikai kāda vārda nozīmi, bet arī to kā tas izmantots dzejas rindās, vērtspapīru darījumos vai, piemēram, meža pētnieku valodā.

Atpūties gudri

Intensīvi mācoties un vēlreiz pārlapojot visu gada laikā apgūto, nedrīkst aizmirst arī par atpūtas pauzēm. Lai trenētu atmiņu, loģisko domāšanu un fokusu, noderēs tādas lietotnes kā Peak – Brain Training, Brain Trainer Special vai Lumosity un citas. Savukārt tiem azartiskajiem, kuri vēlas attīstīt savu matemātisko domāšanu, patiks populārā spēlīte 2048. Lietotnē „Gudrs vēl gudrāks” būs iespēja visas iegūtās zināšanas likt lietā, iejūtoties teju televīzijas spēles dalībnieka ādā.

Matemātikas formulas un pasaules karte – līdzi kabatā

Teju katram priekšmetam mūsdienās ir izstrādāti digitāli palīgi – lietotnes, kas Google Play veikalā apkopotas sadaļā „Izglītība”. Piemēram, Formula Deck ļauj ieskatīties ķīmijas, algebras, ģeometrijas un fizikas formulu klāstā un atzīmēt tās, kuras visbiežāk aizmirstas, lai vajadzīgajā brīdī tās būtu pie rokas. Tāpat arī ķīmijas periodiskā tabula programmas Periodic Table veidolā ērti pieejama, kad tas nepieciešams, savukārt dažādās ģeogrāfijas viktorīnas ļauj apgūt pasaules karti. Medicīnas studentiem noderēs interaktīvas spēles, kas ļauj atkārtot visu cilvēka orgānu novietojumu ķermenī, un arī valodu apguvē palīdzēs tādas aplikācijas kā, piemēram, Buusu, kurā šobrīd iespējams apgūt 12 dažādas valodas atšķirīgos zināšanu līmeņos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko