Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Meklējot Ziemassvētku dāvanas internetā, aicina uzmanīties no kiberkrāpniekiem

Iepirkšanās internetā popularitāte pieaug pirms katriem Ziemassvētkiem un līdz ar to arī kiberapdraudējuma gadījumu skaits, novērojuši antivīrusu risinājumu eScan radītāji.

Kā aģentūrai LETA norāda eScan pārstāvji, krāpnieki atrod arvien jaunus veidus, kā apmānīt lētticīgākus interneta lietotājus, un svētku laika burzmas aizsegā pielieto arī jaunas metodes.

Pērkot dāvanas internetveikalos, regulāri jāpārbauda savi konti internetbankā - vai nav samaksāts par pirkumiem, kuri nemaz nav izvēlēti. Atsevišķi internetveikali piedāvā saglabāt kredītkartes datus nākamajiem pirkumiem - varbūt tā arī ir ērtāk lietotājam, taču tā nav drošākā izvēle, īpaši gadījumā, ja šis internetveikals kļūtu par kibernoziedznieku uzbrukuma upuri, norāda eScan risinājumu izplatītāja Baltijas valstīs uzņēmuma Baltimax pārstāvis Sergejs Romanovskis.

Lai izvairītos no krāpnieku tīkliem, eScan iesaka dāvanu meklēšanu un maksāšanu par tām pārcelt uz drošu vietu - mājām vai darbu. "Izvairieties no publisko WiFi tīklu lietošanas, īpaši tad, ja vēlaties izmantot internetbanku. Nedroši interneta sakari ir viens no iespējamiem drošības caurumiem, kas ļauj piekļūt jūsu datoram vai viedtālrunim," brīdina Romanovskis.

Kiberkrāpnieki bieži vien izmanto sociālo tīklu reklāmas, lai pievilinātu ar it kā pievilcīgiem piedāvājumiem, kas visbiežāk tiek pasniegti ar saīsinātu saiti, kas novirza lietotāju uz ļaunatūras vietni vai neīstu tīmekļa vietni, kas izveidota datu vākšanai, piemēram, "aizpildi anketu un laimē jaunu automašīnu". Tāpēc esot svarīgi sekot tam, uz kādām saitēm klikšķināt un uz kādām vietnēm tās aizved, kādu informāciju pieprasa pārdevējs vai akcijas organizētājs.

Meklējot Ziemassvētku dāvanas internetā, vajadzētu izvairīties arī no tradicionālajiem kiberdraudiem: piedāvājumiem, kas izskatās aizdomīgi labi, neīstiem internetveikaliem, krāpnieciskās vēstulēs piedāvātajām precēm vai pakalpojumiem. Eksperti iesaka neklikšķināt uz e-pasta vēstulēs iekļautajām hipersaitēm un internetveikalus labāk apmeklēt, adresi ierakstot pašam.

eScan piedāvā īpašus drošības risinājumus datoriem, viedtālruņiem, planšetdatoriem un serveriem. Baltimax ir IT risinājumu izplatītājs, kurš piegādā produktus biznesa klientiem un mājas lietotājiem. Baltimax pārstāv tādus pasaulē atzītus produktus kā eScan, Google, Blancco, BeAnywhere un citus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko