Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nokia World 2011 - 6 pilnīgi jauni Nokia tālruņi

No 26. līdz 27. Oktobrim Londonā risinās Nokia produktu un izstrādātāju gada konference – Nokia World 2011, kuru šobrīd apmeklē vairāk nekā 3000 dalībnieku no visas pasaules.

Nokia vadītājs Stīvens Īlops, atklājot konferenci uzrunāja klātesošos, uzsverot mūsu savstarpējās komunikācijas nozīmi un ietekmi uz iedzīvotāju izaugsmi un iespējām, ko sev atklājam un neskatoties uz šiem aizvadītajiem gadu desmitiem, kuros Nokia ir bijusi mūsu somās un kabatās, uzņēmumam ir jāaug un jāmainās. Tieši tagad, pēdējo mēnešu laikā, Nokia ir piedāvājusi dažādus jaunus risinājumus, sākot ar pavisam nelieliem, piemēram, iespēju mainīt sim karti, neizslēdzot tālruni līdz lielākiem, kas ir jauni Symbian tālruņi, NFC integrācija, viedtālrunis N9. Zīmīgi, ka tieši Krievijā ir lielākais pieprasījums pēc N9 tālruņa.

Nākotne ir katra cilvēka savienojumā ar internetu un pakalpojumiem, ko tas sniedz. Tādēļ Nokia fokusēsies uz nākamo jaunās paaudzes tirgu - tiem, kas bez interneta savu dzīvi iedomāties nespēj. Jau šobrīd Nokia ražo 12 tālruņus sekundē. Un šo skaitli plāno kāpināt arvien vairāk. Blanka Juti, mārketinga viceprezidente prezentēja jaunu tālruņu līniju – Nokia Asha, kas ir domāta jauniem un ambicioziem lietotājiem. Jaunajos augošajos tirgos vidējais vecums ir zem 25 gadiem. Tas nozīmē, ka mēs arvien vairāk redzēsim pieejamas cenas tālruņus, kas būs aprīkoti ar iespējām pievienoties interneta pasaulei, sociālajiem tīkliem un citiem servisiem. Šādam tālrunim ir jābūt vizuāli pievilcīgam, pieejamam cenā un viegli lietojamam.

Asha saimē būs 4 jauni tālruņi, kurus atšķirs dizains, klaviatūra, iebūvētā kamera un citas iespējas. Ar šiem tālruņiem Nokia ir pieteikusi nopietnas ambīcijas palielināt savu tirgus daļu jaunattīstības valstīs, ņemot vērā pirktspēju un jauniešu prasības mūsdienu tālrunim.

Savukārt prasīgākiem lietotājiem Nokia prezentē divus jaunus viedtālruņus Nokia Lumia 800 un 710, kas atkārto N9 dizainu un ir aprīkoti ar pilnībā integrētu Windows Phone operētājsistēmu. Izliekts ekrāns, F2.2 Carl Zeiss kamera un, protams, Windows Phone aktīvās aplikāciju ikonas, kas dzīvā režīmā rāda saturu un jaunumus. Piemēram, laika ziņas rāda laiku reālā laika režīmā tā vietā, lai būtu jānospiež ikona un jāatver aplikācija. Tas pats ir attiecināms uz ienākošajām e-pasta vēstulēm vai sociālo tīklu paziņojumiem, jo operētājsistēma uzreiz pamata skatā sniedz informāciju par visiem notikumiem. Tālrunim ir pieejams Microsoft Office, kas ir savienojams, piemēram, ar uzņēmuma SharePoint vai ar SkyDrive mākoņdisku, kas tālruņa pircējiem būs pieejams 25 gigabaitu apjomā.

Vārds Lumia nozīmē gaismu. Iespējams šī gaisma arī būs tā, kas sniegs iespēju, nu jau 147. gadus senajam uzņēmumam "Nokia", palielināt savu tirgus daļu ar jaunajiem tālruņiem. Lai pircējiem būtu vieglāk izvēlēties, Nokia ir parūpējusies, lai Lumia 800 tālrunim būtu divas iestrādātas iespējas, kas nebūs pieejamas citiem Windows Phone tālruņiem – bezmaksas kartes ar navigāciju un mūzikas serviss.Nokia Drive kartes var lejupielādēt tālrunī bez maksas. Savukārt, tālruni turot horizontāli, saskarne atgādina mums jau ierasto navigācijas ierīci ar balss komandām, lai mēs nenokavētu pagriezienu, braucot automašīnā.

Nav noslēpums, ka mēs lietojam tālruni arī, lai klausītos mūziku, tādēļ lietotājiem noderēs Nokia Music serviss, kas sniedz iespēju atskaņot jebkuru dziesmu, kas mums ienāk prātā bez nepieciešamības to iegādāties, autorizēties. Klausīties varam pilnībā par brīvu. Ja vēlamies lejuplādēt, to, protams, arī var veikt, lai klausītos tad, kad interneta pieslēgums nav pieejams.

Plašākai auditorijai savukārt patiks Nokia Lumia 710 viedtālrunis ar maināmiem vāciņiem dažādām gaumēm.

Tiem no mums, kas daudz ceļo un izmanto sabiedrisko transportu, Nokia piedāvā jaunu publiskā transporta sistēmu, kas lietotājiem sniegs informāciju par maršrutiem un galamērķiem. Uz šo brīdi Nokia aplikāciju tirgū jau ir 175 izstrādātāji, kuru aplikāciju lejuplāžu skaits ir sasniedzis miljonu.

Nokia kopā ar uzņēmumu Monster, ir izstrādājusi arī jaunas austiņas, kas lietotājiem sniegs kvalitatīvāku skaņu.

Nokia Asha tālruņi būs pieejami jau šoruden un to cenas atkarībā no modeļa būs no 60 līdz 120 Eiro. Savukārt Lumia tālruņi Centrāleiropā būs pieejami jau nedēļas laikā. Savukārt nākamā gada sākumā piegādātajiem tālruņiem atsevišķos tirgos būs iebūvēts arī LTE pieslēgums. Jāpiemin, ka jaunie viedtālruņi ir pieejami par ļoti pieņemamām cenām – Lumia 800 maksās 420 Eiro, savukārt 270 Eiro maksās 710. modelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko