Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pēdējo divu gadu laikā Latvijā darbību pārtraukuši gandrīz 10% web dizaineru

Pie šāda interesanta secinājuma nonācis mājas lapu uzturēšanas pakalpojumu piegādātājs GARM Technologies, apkopojot savu partneru un citu web dizaineru datubāzes revīzijas rezultātus. Uzņēmuma partneri jeb klienti galvenokārt ir mājas lapu izstrādes uzņēmumi un individuāli speciālisti, jeb tā sauktie webmeistari, kuri savu klientu mājas lapas uztādīšanai izmanto trešo pušu pakalpijumus, tajā skaitā Garm Technologies.

Šo speciālistu aktivitātes analīze liecina, ka no 436 web dizaineriem, 24 ir pilnībā pārtraukuši savu darbību, 6 sākuši strādāt citā valstī, bet 9 nomainījuši darbības veidu. Kopumā izrādījās, ka izmaiņas skārušas 39 web speciālistus vai uzņēmumus, kas veic mājas lapu izstrādi, kas sastāda 9%. Aptaujājot savus partnerus, Garm Technologies noskaidrojis ka lielākā speciālistu daļa, kuri web dizaina pakalpojumus sākuši piedāvāt citā valstī, izvēlējušies Lielbritāniju (50%). Otra populārākā migrācijas valsts ir Krievija. Uz šo reģionu pārorientējušies 20% speciālistu.

"Daudzi no web meistariem, kuri pārtraukuši nodarboties ar savu pamatdarbību, bijuši spiesti to darīt, jo nebija pieprasījuma pēc viņu pakalpojumiem un krīzes periodā nebija attīstības perspektīvu. Pašlaik nevar teikt, ka situācija web dizaina nozarē būtu uzlabojusies un stāvoklis ievērojami mainījies. Daudzi speciālisti joprojām izjūt klientu trūkumu, lai gan zināmas pozitīvas izmaiņas ir vērojamas. Stabilākā situācijā ir web speciālisti, kuri spējuši nodrošināt un sakārtot piegādes pasūtījumus no ārzemēm, " atzīst GARM Technologies direktors Maksims Koržanovs.

Kopumā GARM Technologies datu bāzē iekļauti 263 partneri un 173 citi web dizaineri.

Šie ir dati, kurus ir apkopojis viens uzņēmums. Ņemot vērā mājas lapu uzturēšanas pakalpojumu sniedzēju skaitu valstī, kas sadarbojas ar citiem mājas lapu veidotājiem, kuriem nav sava infrastruktūra mājas lapu izvietošanai, varam secināt, ka Latvijā varētu būt vismaz 3000 vienības - gan uzņēmumi, gan privātpersonas, kas klientu uzdevumā veic mājas lapu izstrādi. Meklētājā Google.lv veicot informācijas pieprasījumu "mājas lapas izveide", tiek saņemti gandrīz pusotrs miljons meklēšanas rezultātu un vismaz 20 rezultātu saraksta lapas ir ar saitēm, kas tieši ved uz pakalpojuma sniedzēju. Sarakstā ir pieejami gan jau pazīstami mājas lapu izstrādes uzņēmumi, gan dažādas grafiskās vai reklāmas pakalpojumu studijas, kurām tas ir papildpakalpojums. Atliek secināt, ka krīzes laikā Latvijas tirgū ir palikuši darboties konkurētspējīgākie uzņēmumi ar savu klientu bāzi, kamēr mazākie ir bijuši spiesti meklēt citus tirgus vai arī pārkvalificēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko