Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Digital Freedom Festival sadarbībā ar Eiropas Komisiju rīko diskusiju Finanšu nākotne

Digital Freedom Festival sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā organizē ekspertu diskusiju, lai identificētu izaicinājumus, kas aktualizējušies saistībā ar digitālo brīvību, un runātu par to ietekmi uz finanšu nākotni. Diskusija notiks 27. novembrī no plkst. 9 līdz plkst.11:30 kopstrādes telpā OraculeTang Space Rīgā, Doma laukumā 2.

Diskusijas mērķis ir identificēt finanšu tehnoloģiju jeb FinTech sniegtās iespējas un radītos izaicinājumus, kā arī veicināt dialogu starp startup uzņēmumiem, politikas veidotājiem un viedokļu līderiem, lai veidotu efektīvāku sadarbību nākotnē. Dalībnieki diskutēs par tādām tēmām, kā inovāciju radītie izaicinājumi un to ietekme uz procesiem naudas un investīciju jomā, un par iespējamiem risinājumiem kā nākotnes finanses padarīt saprotamas, pieejamas un drošas indivīdiem, uzņēmumiem, ekonomikām.

"Mūsu festivāla ambīcija - kļūt par platformu, kurā satiekas talantīgākie jaunuzņēmumi ar lielu naudu, kā arī veicināt diskusijas par startup un digitālās kultūras izaicinājumiem ārpus biznesa, proti, veicināt dialogu starp tehnoloģiju un biznesa inovatoriem un augsta līmeņa politiķiem. Pateicoties Eiropas Komisijas atbalstam, jau otro gadu Rīgā pirms festivāla pulcējam ietekmīgākos lēmuma pieņēmējus diskusijai ar jaunuzņēmējiem," norāda Digital Freedom Festival līdzdibinātājs Juris Šleiers.

"Internets un jaunās tehnoloģijas maina Eiropu un virza to uz jaunu digitālu nākotni, turklāt straujā attīstība veicina iepriekšējo robežu izzušanu. Digitālā vienotā tirgus izveide ir izaicinošs uzdevums, ko politikas veidotāji veic ciešā sadarbībā ar uzņēmumiem, lai labāk izprastu un izzinātu ES iedzīvotāju vajadzības. Digital Freedom Festival ir lieliska platforma, lai digitālās ēras kontekstā diskutētu par ES iekšējā tirgus izaicinājumiem," pauž Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Dr. Inna Šteinbuka.

Diskusiju atklās Dr. Inna Šteinbuka un Juris Šleiers, un viens no galvenajiem diskusijas dalībniekiem būs Eiropas Komisijas FinTech darba grupas vadītājs Pēteris Zilgalvis, kurš runās par nesenās FinTech apspriedes rezultātiem un jaunajām Eiropas Komisijas iniciatīvām blokķēdes (Blockchain/Distributed Ledger Technologies) jomā. Tāpat tiks skatīti jautājumi, kas skar startup uzņēmumu ekosistēmu, t.sk., jaunievedumus kapitāla piesaistē (Initial Coin Offerings) un tādas inovācijas kā, piemēram viedie līgumi (smart contracts).

Diskusiju vadīs Mārtiņš Vaivars, uzņēmuma Toneboard vadītājs, savukārt tajā piedalīsies - Pēteris Zilgalvis, Eiropas Komisijas FinTech darba grupas vadītājs, Flora Kolemana, Transferwise attiecību vadītāja ar valsts institūcijām, Sanda Liepiņa, Latvijas Komercbanku asociācija valdes priekšsēdētāja.

Pasākums tiek organizēts ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības atbalstu; saturs veidots sadarbībā ar Latvijas Komercbanku asociāciju. Diskusija notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Diskusijā aicināti piedalīties politikas veidotāji, start-up uzņēmumu ekosistēmas pārstāvji, viedokļu līderi un mediji, līdz 24. novembrim aizpildot anketu.

No 27. - 28. novembrim Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā piedalīsies Digital Freedom Festival, lai iepazīstinātu ar Investīciju plānu Eiropai un finanšu iespējām #investEU kampaņas ietvaros. Dalības mērķis ir palīdzēt Eiropas inovatīvajām kompānijām kļūt par pasaules līderiem. Informācija par ES investīcijām un to sniegtajām iespējām sabiedrībai un reāliem projektiem būs apkopota vienuviet - #investEU stendā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses