Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

airBaltic akcionāri cels prasību pret Fliku

Nacionālās lidsabiedrības airBaltic akcionāru sapulcē trešdien pieņemts lēmums par prasības celšanu pret airBaltic bijušo valdes locekli Bertoltu Fliku saskaņā ar Komerclikuma 172.pantu - par airBaltic nodarītajiem zaudējumiem, informē Satiksmes ministrija.

Prasības celšana pret Fliku bija vienīgais jautājums šodienas airBaltic akcionāru sapulces darba kārtībā.

Fliks darbu lidsabiedrībā pēc toreizējo akcionāru - Latvijas valsts un Baltijas aviācijas sistēmas - vienošanās pameta pērn rudenī, kad kļuva skaidrs, ka lidsabiedrības zaudējumi ir sasnieguši rekordapjomus. Pašreizējais vadītājs Martins Gauss informēja, ka 2011.gadā lidsabiedrība strādāja ar 77 miljoni latu zaudējumiem.

Satiksmes ministrijā skaidro, ka pašlaik juristi gatavo prasības pieteikumu un valsts interešu aizsardzības nolūkos pirms prasības noformēšanas un iesniegšanas precīzas summas par prasības celšanu tiesas instancēm un cita informācija netiks sniegta. Tikko kā prasība būšot iesniegta, sabiedrība tikšot detalizēti informēta.

Uz jautājumu, vai katru gadu akcionāru sapulce neatbrīvoja uzņēmuma vadību no atbildības par darbību iepriekšējā periodā un šodienas lieta attiecas tikai uz 2011.gadu, ministrijā norādīja, ka "uzņēmuma valde netiek atbrīvota no atbildības ik gadu".

Jau iepriekš ziņots, ka aviokompānija airBaltic ir uzsākumi restrukturizācijas programmu airBaltic ReShape saskaņā ar marta sākumā apstiprināto biznesa plānu, kas paredz teju pusmiljarda eiro jeb 330 miljoni latu uzlabojumu piecu gadu periodā un airBaltic atgriešanos pie peļņas no 2014.gada.

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic šonedēļ uzsāka vasaras sezonu ar palielinātu lidojumu skaitu aviokompānijas maršrutu tīklā.

airBaltic nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. Neatkarīgi no izlidošanas vietas airBaltic piedāvā savienojumus no sava Ziemeļu tranzītmezgla Rīgā uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, NVS un Tuvajos Austrumos.

airBaltic ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses