Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Aptauja: Lielākā daļa Latvijas uzņēmēju plāno ieguldīt līdzekļus attīstībā

Latvijas uzņēmēji ir optimistiski noskaņoti un jau tuvākā pusgada laikā 67% aptaujāto plāno ieguldīt līdzekļus darbības paplašināšanā un attīstībā, liecina Swedbank Latvijas uzņēmumu ilgtspējas pētījuma rezultāti, portālu Diena.lv informēja bankas pārstāvis Ivars Svilāns.

Pusei jeb 51% aptaujāto Latvijas uzņēmēju ilgtermiņa plānošana asociējas ar laika periodu no četriem līdz pieciem gadiem un vairāk. Taču visbiežāk - 29% aptaujātajiem uzņēmējiem biznesa plāns veidots diviem līdz trīs gadiem uz priekšu, bet katram piektajam (19%) šāda plāna vispār nav.

Aptaujātie Latvijas uzņēmēji kopumā uzskata, ka visvairāk attīstību ietekmē stabils pieprasījums un noiets uzņēmuma produkcijai vai pakalpojumam. 69% aptaujāto to norādījuši kā ļoti svarīgu faktoru. Kā nākamie svarīgākie faktori tiek minēti īpašnieku personīgā motivācija (64%) un kompetence (57%), kvalitatīvi un konkurētspējīgi produkti vai pakalpojumi (57%), kā arī motivēti un kompetenti darbinieki (59%).

Starp uzņēmuma ilgtspēju maz ietekmējošiem faktoriem minēta atbildība pret apkārtējo vidi un resursiem, kā ļoti svarīga tā ir 17% aptaujāto, kā arī laba reputācija kā videi draudzīgam uzņēmumam (27%), ārējā finansējuma pieejamība (22%), uzņēmuma kredītvēsture (25%), kā arī rūpes par darbinieku potenciāla attīstību (28%).

Aptaujas dati liecina, ka uzņēmuma ražotie produkti un pakalpojumi tiek vērtēti kā viens no būtiskākajiem uzņēmuma ilgtspēju ietekmējošajiem faktoriem, savukārt pārdomāta finanšu plūsma un vadība - kā ne tik būtiski. Dati rāda, ka sakārtota biznesa vide svarīgāka par uzņēmuma veselīgiem finanšu rādītājiem un peļņu. Aptauja liecina, ka labs klientu serviss ir ievērojami svarīgāks nekā vadības rūpes par darbinieku potenciāla attīstību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses