Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Svarīga ir ēkas uzturēšana

Iegādājoties nekustamo īpašumu, arī dzīvokli, pircējiem racionāli jāizvērtē ēkas tehniskais stāvoklis individuāli, jo ēkas uzbūvēšanas gads vien neraksturo reālo situāciju

"Pārsniedzot aptuveni 20 gadu vecumu, jebkurai ēkai par vienu no svarīgākajiem faktoriem kļūst nama uzturēšana, apsaimniekošana un savlaicīgi remontdarbi. To ņemot vērā, banka piemēro vienādu vērtēšanu visiem īpašumiem, arī pēcpadomju projektiem, to vidū ap 2000. gadu celtām ēkām, kuras arī nereti dēvē par jaunajiem projektiem. Ja, izvērtējot īpašumu, tiks konstatēti būtiski tehniskie trūkumi, fakts, ka projekts ir jauns, nebūs arguments," skaidro bankas Citadele Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks. 

Eksperts arī akcentē, ka "visstraujāk 60 gadu ilgais darba mūža noslēgums tuvojas t. s. lietuviešu projektiem, kuri celti ap 1960. gadu, taču vispārināt vidējo nama kalpošanas ilgumu uz visiem tipveida projektiem arī nevar, jo var būtiski atšķirties ēku kvalitāte pat vienas sērijas ietvaros".

Ja daudzdzīvokļu namam beidzas sākotnēji noteiktais ēkas ekspluatācijas termiņš, tam nepieciešamas regulāras apsekošanas un nepieciešamības gadījumā attiecīgi renovācijas vai remonta darbi. "Ja ēka ir atbilstoši apsaimniekota, remontdarbi veikti savlaicīgi un ir realizēti dažādi renovācijas darbi, šo ēku faktiskā lietošana var būt ilgāka par to definēto kalpošanas ilgumu," norāda bankas Citadele pārstāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses