Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ārgalis lūdz tiesai atcelt Krājbankas administratoru, jo tas konsultējis Antonovu

Bijušais Rīgas mērs un maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbankas (Krājbanka) kreditors Andris Ārgalis iesniedzis pieteikumu Rīgas apgabaltiesai par _Latvijas Krājbankas _maksātnespējas administratora SIA KPMG Baltics (KPMG) atcelšanu, liecina masu medijiem izsūtītā A.Ārgaļa iesnieguma kopija.

A. Ārgalis savu lūgumu atcelt KPMG no administratora pienākumiem pamato ar to, ka KPMG bijis Krājbankas bijušo līdzīpašnieku Vladimiru Antonovu konsultējošais uzņēmums un sniedzis Antonovam konsultācijas jau kopš 2006.gada.

Savā pieteikumā A. Ārgalis norāda, ka KPMG konsultanti bijuši tie, kas palīdzēja V.Antonovam iegādāties bankas Krievijā, un visticamāk, tieši KPMG bija tie konsultanti, kas palīdzēja V.Antonovam iegādāties Krājbanku.

Šādus secinājumus A.Ārgalis izdarījis no 2007.gadā žurnālā Forbes publicētās intervijas ar V.Antonovu, kurā tiek plaši iztirzāts V.Antonova banku bizness un slavētas personas, kas Antonovam palīdzējušas to izveidot, sevišķus pateicības vārdus veltot KPMG konsultantiem.

Saskaņā ar Kredītiestāžu likuma 132.1.pantu par administratoru nevar iecelt personu, kura atzīstama par ieinteresētu personu attiecībā uz administrējamo kredītiestādi vai ir ar šo administrējamo kredītiestādi saistīta persona.

"Nav šaubu, ka konsultāciju uzņēmums, kurš sešus gadus sniedzis konsultācijas bankas lielākajam akcionāram par kredītiestāžu darbības nodrošināšanu, kurš konsultējis lielāko akcionāru par bankas iegādi, kura nu atzīta par maksātnespējīgu, un kurš konsultējis arī pašu banku un tās mātes uzņēmumu dažādos jautājumos, uzskatāms par ieinteresēto personu attiecībā uz Krājbanku un ir ar šo kredītiestādi saistīta persona," pieteikumā tiesai norāda A.Ārgalis.

Jau ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 21.februārī nolēmusi apstiprināt maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka (Krājbanka) maksātnespējas administratora SIA KPMG Baltics iesniegto Krājbankas maksātnespējas risinājumu, kurā tiek rosināts sākt bankas bankrota procedūru.

Par Krājbankas bankrota procedūras sākšanu lems tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses