Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Arī Rīgas pilsētbūvnieks piedāvās dzēst īres maksas īres parādu soda procentus

Sākot no augusta, arī SIA Rīgas pilsētbūvnieks apsaimniekoto dzīvojamo māju īrniekiem būs iespēja nomaksāt iekrātos komunālo maksājumu parādus, noslēdzot vienošanos ar uzņēmumu par to apmaksas grafiku. Tādējādi viņi tiks atbrīvoti no soda procentiem, kas aprēķināti par uzkrāto parādu, informē uzņēmuma pārstāvis Ivo Kiršblats.

Informācija par kārtību, kādā veicama parādu apmaksa, katram īrniekam tikšot nosūtīta kopā ar nākamo komunālo maksājumu rēķinu.

Rīgas pilsētbūvnieks apsaimnieko 55 dzīvojamās mājās, kurās ir 5076 dzīvokļi. Saskaņā ar uzņēmuma datiem, šobrīd īrnieki par komunālajiem maksājumiem uzņēmumam ir parādā 408 038 latus, no šīs summas  pamatparāds ir 344 245 lati, bet līgumsods – Ls 63 794 lati.  Pašlaik uzņēmuma datu bāzē reģistrēts 571 klients, kas maksājumus kavējis ilgāk par diviem mēnešiem, no tiem 125 īrnieki pat gadu nav maksājuši komunālos rēķinus vai seguši tos tikai daļēji. Viņu kopējais parāds ir  244 225 lati, no tā pamatparāds –  185 339 lati un līgumsods ir  58 886 lati.

Iedzīvotājiem būs dota iespēja izvēlēties parāda atmaksas termiņu līdz pat diviem gadiem. Lai izvairītos no situācijas, kad pēc līguma noslēgšanas īrnieks ik mēnesi maksā, piemēram, tikai latu, uzņēmums noteicis, ka minimālā parāda atmaksas summa būs 20 lati mēnesī. Ja īrnieks vienošanos nepildīs, soda procentos uzkrāto summu nāksies atmaksāt iepriekšējā apmērā.

"Protams, ja cilvēks ir pusotru gadu godīgi maksājis un pēkšņi palicis bez darba, uzņēmums ir gatavs rast kompromisu. Jānāk pie mums, runāsim, domāsim, ko darīt," uzsver Rīgas pilsētbūvnieks valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses