Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Arī SEB banka palielina bankomātu drošību

Lai palielinātu maksājumu karšu lietošanas drošību, mazinot karšu datu kopēšanas iespējas, SEB banka līdz 2012. gada beigām plāno uzstādīt maksājumu karšu datu pretnolasīšanas ierīces jeb antiskimmerus uz visiem SEB bankas bankomātiem, kuri atrodas uz ielām. Tieši banku iniciētie drošības risinājumi kopā ar klientu atbildīgu maksājumu karšu lietošanu veido drošus norēķinus bankomātos.

SEB bankas un pētījumu aģentūras Mindscan veiktais pētījums liecina, ka 59% Latvijas iedzīvotāju, lietojot bankomātus, uzticas banku drošības risinājumiem, tomēr arī paši ievēro piesardzību.

"SEB banka jau iepriekš ir veikusi virkni aktivitāšu, nodrošinot klientu datu drošību SEB bankomātos – piemēram, visas SEB bankas izdotās maksājumu kartes ir „čipkartes”, tāpat visi SEB bankas bankomāti ņem vērā nevis karšu magnētiskā celiņa datus, bet pieprasa šī „čipa” datus. Tas garantē, ka ar viltotām kartēm mūsu bankomātos nav iespējams izņemt naudu. Tagad, papildu šīm un vēl citām ar drošību saistībām aktivitātēm, mēs speram nākamo soli un uz bankomātiem uzstādām datu pretnolasīšanas jeb antiskimminga ierīces. SEB bankas mērķis ir aprīkot ar datu pretnolasīšanas ierīcēm visus bankomātus, kuri atrodas uz ielām. Krāpniekiem, kuriem ir nodoms iegūt karšu datus bankomātos, tiem ārpusē piestiprinot neatļautus karšu datu lasītājus, jaunās papildu drošības ierīces neļaus veikt šīs nelikumīgās darbības.”

Iepriekš jau rakstīts, ka arī Swedbank savus bankomātus aprīkojuši ar līdzīgām drošības ierīcēm, bet nupat bankomātus aprīkojuši arī ar nenomazgājamas tintes iekārtām, kas iekrāsos naudu tās zagšanas mēģinājumu gadījumā, tādejādi padarot to nederīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses