Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

CAF aicina satiksmes ministru skaidrot situāciju par PV konkursu

Spānijas uzņēmums Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), kas uzvarējis AS Pasažieru vilciens (PV) iepirkumā par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādi un uzturēšanu, ir nosūtījis vēstuli satiksmes ministram Aivim Ronim un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, aicinot skaidrot informāciju saistībā ar iepirkumu, portālu Diena.lv informēja CAF preses dienests.

CAF aicina satiksmes ministru nekavējoties tikties, lai klātienē pārrunātu visas "bažas un faktus", kas saistīti ar jauno vilcienu iegādes un uzturēšanas projektu. CAF ir neizpratnē par to, ka līdz šim uzņēmuma pārstāvjiem nav dota iespēja paust savu viedokli par notiekošo un piedāvāt pretargumentus informācijai, kas atrodama visos līdz šim publiskotajos dokumentos un paziņojumos.

CAF norāda, ka, pirmkārt, tā piedāvājums PV pilnībā atbilst iepirkuma nolikumam un tehniskajām prasībām, un to apliecina gan PV iepirkumu komisijas lēmums, gan Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atļauja noslēgt līgumu, gan Rīgas Tehniskās universitātes eksperti. Turklāt CAF piedāvājums pilnībā atbilst izmaksām, kādas šim projektam paredzējusi PV, Satiksmes ministrija, Finanšu ministrija un apstiprinājusi Eiropas Komisija.

Otrkārt, iespējamā sadarbība ar AS Rīgas Vagonbūves Rūpnīca vilcienu iegādes un uzturēšanas projekta īstenošanā nekādi nav izmantojama kā iemesls jebkādām bažām par līguma izpildi. Tikai CAF ir līguma slēdzējs ar PV, un līgums paredz, ka pasūtītājs - PV, apakšuzņēmēju var apstiprināt vai noraidīt. Jebkurā gadījumā - CAF uzņemas visu atbildību par iepirkuma kvalitatīvu, atbilstošu norisi un atbilstoša rezultāta garantijām.

CAF pauž neizpratni par to, ka valdībai adresētajā dokumentā, kas pieejams medijos, joprojām ir atsauces uz faktiem, ar kuriem savā sūdzībā ir spekulējis cits konkursa pretendents - Stadler Bussnang AG (Stadler) un kuri jau iepriekš noraidīti IUB izskatītajā Stadler sūdzībā.

"Dokumentā tiek manipulēts ar ieteikumiem atcelt līguma slēgšanu ar konkursa uzvarētāju un izsludināt jaunu iepirkumu, kas tādējādi nozīmētu labvēlīgu nosacījumu radīšanu Stadler un būtu absolūtā pretrunā ar Eiropas Savienības praksi un pakļautu riskam zaudēt Eiropas Kohēzijas fondu līdzfinansējumu. Turklāt, kā zināms, arī Eiropas Komisijā (DG Market) Stadler sūdzības izskatīšana ir izbeigta, uzsvēra CAF pārstāvji.

CAF cer, ka pēc iespējās ātrāk tiks parakstīts līgums ar PV, jo CAF ir atzīts par konkursa uzvarētāju jau pirms trim mēnešiem. Šo iepirkumu ir rūpīgi uzraudzījušas Latvijas un Eiropas Savienības iepirkumu uzraudzības institūcijas. Godīgas konkurences apstākļos CAF ir kļuvis par PV iepirkuma konkursa uzvarētāju, iesniedzot konkurētspējīgu piedāvājumu. Turklāt CAF piedāvājums paredz arī tehnoloģiju nodošanu vietējai mašīnbūves industrijai un jaunu darbu vietu radīšanu Latvijā.

CAF uzskata, ka nav pamatota iemesla atcelt jauno vilcienu iegādes un uzturēšanas projektu Latvijā un līgums ar PV ir jānoslēdz nekavējoties, lai pēc iespējas ātrāk varētu uzsāktu ražot jaunos vilcienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses