Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Darbu "Parex bankas" valdē atstājis Roberts Stuģis

Darbu "Parex bankas" valdē atstājis Roberts Stuģis, liecina Uzņēmumu reģistra datubāzes apkalpotāja "Lursoft" informācija.

Tādējādi pašlaik "Parex bankas" valde strādā četru cilvēku sastāvā - bankas valdē ir Nils Melngailis, Guntis Beļavskis, Valters Ābele un Vladimirs Ivanovs.

"Parex bankas" Mārketinga un komunikāciju direkcijas vadītāja Maija Celmiņa sacīja, ka Stuģis no bankas valdes locekļa amata ir atsaukts atbilstoši padomes lēmumam no šā gada 30.aprīļa. Vienlaikus viņa arī uzsvēra, ka bankas vadība papildu komentārus par šo jautājumu nesniedz.

Pēc Celmiņas sacītā, pagaidām "Parex bankas" valde strādās četru cilvēku sastāvā, līdz padome nav lēmusi citādi.

Stuģis "Parex bankas" valdē darbu sāka 2009.gada sākumā. Šogad martā Stuģis atstāja darbu "Parex bankai" piederošās ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Parex Asset Management" padomē.

Marta vidū LNT informēja, ka radušās aizdomas, ka Stuģis un "Parex bankas" Juridiskās direkcijas vadītājs Ļevs Voronovs varētu būt darbojušies bijušo bankas īpašnieku Valērija Kargina un Viktora Krasovicka interesēs.

"Parex banka", kas tobrīd bija otrā lielākā Latvijas banka, 2008.gada rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība 2008.gada beigās nolēma banku pārņemt savā kontrolē. Patlaban bankas 77% akciju īpašniece ir Privatizācijas aģentūra, bet 20% "Parex bankas" akciju pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai. Savukārt "Parex bankas" balsstiesīgo akciju proporcija ir attiecīgi 70,6% un 25% plus viena balsstiesīgā akcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses