Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Dzintars jaunā aromāta Opera izveidē ieguldījis 100 000 eiro

Parfimērijas un biokosmētikas izstrādātājs un ražotājs AS Dzintars jaunā aromāta Opera izveidē ieguldījis aptuveni 100 000 eiro (70 000 latu), pastāstīja Dzintars Tirgzinības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Svetlana Savčuka.

Investīciju atpelnīšanas laiks katram aromātam atšķiras, sacīja Savčuka, precīzākus nosacījumus un laika posmus neatklājot.

Operas izveide ir pirmais solis "premium" parfimērijas segmentā sievietēm, un jauni aromāti esot gaidāmi nākamgad, sacīja S. Savčuka, norādot, ka Dzintars šogad un nākamgad par prioritāti izvirzījis pievēršanos tieši parfimērijas produktu izveidei un izstrādei. Iepriekšējie divi gadi pavadīti, attīstot kosmētikas produktus.

Viņa norādīja, ka Dzintars stratēģiskā eksporta sadarbība ir ar Krievijas parfimērijas tirgu, taču Dzintars sācis sadarbību arī ar Turciju, un interese par produktiem ir arī no Kaukāza reģiona valstīm.

Kā aromāta atklāšanā norādīja Dzintars valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs, Opera uzskatāma par nacionālās parfimērijas ražošanas industrijas atjaunošanu. Komentējot iepriekšējos panākumus parfimērijas tirdzniecībā, Gerčikovs akcentēja, ka jāskatās nākotnē, turklāt patlaban dažādas izejvielas, piemēram, rozes, maksā pat 30 reizes dārgāk nekā pirms 20 gadiem.

"Ja lietosim tās pašas ēteriskās eļļas, ko iepriekš, neviens tās nepirks produktu cenas dēļ," sacīja I. Gerčikovs.

Kā ziņots, Dzintara apgrozījums 2010.gadā sasniedza 5,43 miljonus latu, kas ir par 21,98% vairāk nekā 2009.gadā. 2010.gadā Dzintars strādāja ar 567 559 latu zaudējumiem, kas ir vairāk nekā uz pusi mazāki par 2009.gadā ciestajiem 1,34 miljonu latu zaudējumiem.

Dzintars
kopumā pieder 50 specializētie veikali Latvijā, kā arī ir atvērti 13 franšīzes veikali Krievijā, divi - Igaunijā, pa vienam veikalam Ukrainā un Gruzijā. Uzņēmumā strādā ap 400 darbinieku.

Dzintars
vēsture aizsākusies 19.gadsimta vidū, kad būtībā tika likti pamati parfimērijas un kosmētikas rūpniecības nozarei Latvijā. 1849.gadā Rīgā tika dibināta Heinriha Ādolfa Brigera ziepju un parfimērijas fabrika, kas ražoja ziepes un sveces.

Dzintars dibināšanas sapulce notika 1991.gada 19.oktobrī.

Uzņēmuma lielākie akcionāri ir Iļja Gerčikovs - 69,2% akciju, kā arī Dānijas iedzīvotājs Janeks Vaclavs Kozeluhs - 9,3%.

Top komentāri

lata
l
Malači mūsu krievi un žīdiņi, jo izskatās, ka vienīgi viņus šajā valstī vēl kas interesē, uztrauc. Malači! Cenšos pirkt un lietot Dz produkciju. Turieties!
skats no malas
s
es protams ļoti atvainojos tā saucamajam "dizaineram", bet iepakojums ir tāāāds s...ds ka kļūst pilnīgi vienalga kas tur iekšā. ceram ka šajos 100 000 Eur ne kapeika nav maksāta par šo vājprāta noformējumu. riktīgs old schools ar prastu izpildījumu.
Ameba Planktonovna
A
Provītes izskatās pēc pasu vāciņiem :) Jocīga tā krāsas izvēle. Es paostīju smaržu, tāds vecišķs ziedu aromāts, tomēr noteikti ne šajā iebojāta gruzīņu vīna krāsā. Bet, ir viena laba ziņa. Nav tas sliktais pēcaromāts, bet.... nav arī sirds un vidus toņa. Kāds no sākumā - tāds beigās. Jebkurā gadījumā, ar šo produktu var savus austrumu kaimiņus apdāvināt. Kaunu netaisa un vismaz melno balzamu aizvietos :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses