Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ēlerts: Investoru interese pārsniegusi 2008.gada līmeni

Šā gada pirmo sešu mēnešu laikā saņemti 160 investīciju projektu pieprasījumi, līdz ar to ārvalstu interese par investēšanas iespējām Latvijā pārsniedz 2008.gada līmeni, kad tika saņemti 158 investīciju projektu pieteikumi, norādīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Māris Ēlerts.

Pirmā pusgada laikā seši investori ir pieņēmuši lēmumus par investīciju projektu īstenošanu Latvijā kopumā vairāk nekā 170 miljonu eiro apmērā, kuru rezultātā tiks izveidotas vairāk nekā 150 jaunas darbavietas, portālam Diena.lv skaidroja Ministru prezidenta pārstāvis Mārtiņš Panke.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras uzsvēra padomes vadītājs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) uzsvēra, ka pēc krīzes pārvarēšanas galvenais uzsvars jāliek uz investīciju piesaisti, kas nostiprinās ražošanu un radīs jaunas darba vietas.

“Vienlaicīgi ar investoru intereses pieaugumu, pieaugusi arī valstu konkurence par investīcijām, tādēļ Latvijai jārīkojas maksimāli mērķtiecīgi, lai investīciju piesaistē veiksmīgi konkurētu Ziemeļeiropas un Baltijas reģionā,” uzsvēra padomes vadītājs Ministru prezidents V.Dombrovskis.

Pēc padomes iniciatīvas ir izstrādāta Ārvalstu tiešo investīciju piesaistes stratēģija 2011.-2017.gadam, kas ceturtdien sēdē tika atbalstīta virzīšanai uz izskatīšanu Ministru kabinetā. Stratēģijas mērķis ir mainīt Latvijas tautsaimniecības struktūru, veidojot uz ārējo pieprasījumu un inovācijām balstītu ekonomiku, kā arī piesaistot ārvalstu tiešās investīcijas uz ārējo pieprasījumu orientētajās nozarēs, lai sasniegtu augstāko produktivitātes līmeni starp Baltijas valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses