Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Exigen Services Latvia peļņa gadā - 751 000 latu

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma AS Exigen Services Latvia (ESL) auditētā pirmsnodokļu peļņa finanšu gadā, kas beidzās 2011.gada 30.septembrī, bija 751 000 latu, kas ir par 7,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, informēja uzņēmuma pārstāve Anda Orlova.

Uzņēmuma vadība peļņas līmeni pamato ar produktivitātes pieaugumu, sabalansējot pasūtījumu iekšzemes un eksporta tirgos, teikts paziņojumā medijiem. Iepriekšējā finanšu gadā pirmsnodokļu peļņa bija 813 000 latu.

Uzņēmuma peļņa no darbības jaunā finanšu gada pirmajā ceturksnī bija 400 000 latu, bet apgrozījums no 1. oktobra līdz 31. decembrim bija 2,9 miljoni latu. Iepriekšējā finanšu gada pirmā ceturkšņa apgrozījums bija 2,6 miljoni latu, sacīja Orlova.

"Uzņēmuma bruto apgrozījums 2011.finanšu gadā veido 8,9 miljonus latu, kas gan ir par 9% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, taču būtiski augusi ESL darba produktivitāte: kopš 2009.gada krīzes laika apgrozījums uz vienu darbinieku pieaudzis par 30%," ziņo uzņēmums.

Stabilas tirgus pozīcijas palīdz noturēt arī augošais eksporta īpatsvars - pašlaik 43% ieņēmumu veido vietējie klienti, bet pārējos 57% veido uzņēmuma tiešie un mātes uzņēmuma klienti ārzemēs.

"Jaunajā finanšu gadā mūsu uzņēmums par savu mērķi uzskata apgrozījuma pieaugumu kā Latvijā, tā arī ārvalstīs," norāda ESL valdes priekšsēdētājs Ivars Puksts. Viņš gan neatklāj iecerēto apgrozījuma pieaugumu konkrētos skaitļos.

ESL mātes koncerns Exigen Services ir viens no vadošajiem IT ārpakalpojumu sniedzējiem un darbojas IT pakalpojumu tirgū vairāk nekā 15 gadus. Uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 300 darbinieku, sadarbojas ar klientiem no valsts iestādēm, finanšu, apdrošināšanas, telekomunikāciju, mediju un citām nozarēm. Exigen Services izstrādes centri atrodas Austrumeiropā, Ziemeļeiropā, Ķīnā, ASV un Austrālijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses