Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FKTK: Blēži darbojās tur - bankā, nevis komisijā

Tie, kas protestē pret Krājbankas bankrotu, vēlas risināt dažu lielo kreditoru problēmas uz visu nodokļu maksātāju rēķina, dažādus pret bankrota vēstos protestus komentē Finanšu un Kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis.

"Uz protestētāju pārmetumiem FKTK varu atbildēt,ka Krājbankas kraham nav tieša sakara ar sektora uzraudzības kvalitāti. Noteiktajos apstākļos Komisija izpildīja savu galveno uzdevumu - nodrošināja finanšu sektora stabilitāti. Blēži darbojās tur – bankā, nevis Komisijā. Bankas sabrukumā vainojami akcionāri, kuri pārvērtēja gan savas finansiālās iespējas, gan izvēlētā menedžmenta kvalitāti. Tieši bankas vadības negodprātīga rīcība ir patiesie tās sabrukuma iemesli.

Ko tad patiesībā piedāvā tie, kas iebilst pret bankrotu? Ko piedāvā lielie kreditori un to pārstāvji sanācijas prasītāji? Prasot valsts atbalstu - risināt dažu lielo kreditoru problēmas uz visu nodokļu maksātāju rēķina. Valsts savu solījumu sabiedrībai ir izpildījusi - 99.8% noguldītāju valsts garantiju sistēma ir nodrošinājusi noguldījumu atmaksu pilnā apmērā. Tātad valsts atbalsts iztukšotai privātai bankai nav sabiedrības interesēs," norāda Brazovskis.

Viņš norāda, ka 20. aprīļa rītā izgājis tikties ar piketētājiem pret bankas bankrota uzsākšanu, lai uzklausītu viņu viedokli, un, jautāja, kurš no viņiem ir zaudējis naudu Krājbankā un cik lielu summu. J. Brazovskis vai nu nesaņēma nekādu atbildi vai atbilde bija - "neesmu zaudējusi neko Krājbankā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses